News

Trei copii din Clejani au devastat o școală! Florin Nidelea, primar: „Unul are o adeverinţă dubioasă că e apt, vom verifica”

13.09.2019 | 14:04
Copiii au distrus școala în proporție de 90 la sută. Sursa foto - facebook

Trei copii din Clejani au devastat o școală după ce s-au enervat pe o jucărie muzicală pe care au aruncat-o la gunoi, dar care a continuat să cânte. La capătul nervilor imaginile erau pur și simplu incredibile. În urma lor a rămas un dezastru, unitatea de învățământ fiind distrusă în proporție de 90 de la sută. Cei trei copii au vârsta de 8, 9 şi, respectiv, 10 ani. Întreaga întâmplare s-a petrecut la şcoala primară din Clejani.

Trei copii din Clejani au devastat o școală!

În doar trei ore, cei trei copii au vandalizat cinci clase, trei pentru învăţământul primar şi două de grădiniţă, cancelaria, grupul sanitar şi centrala termică. Puștii nu au ezitat o clipă și au rupt mobilierul şcolar şi materialele didactice, iar apoi le-au aruncat peste tot. Au continuat să spargă geamurile și uşile și au făcut praf tot ce le-a ieșit în cale. Culmea, după ce au obosit, copiii au mers la grupul sanitar unde au deteriorat instalaţia electrică.

Nu înainte ca doi dintre ei să facă și un duş. Primarul a rămas înmărmurit când a văzut grozăvia. Edilul spune că unul dintre cei trei copii care au distrus şcoala a mai cauzat probleme, dar nu la acest nivel. Florin Nidelea, primarul localităţii a precizat că acesta a adus și o adeverință conform căreia este apt de școală pe care a catalogat-o drept dubioasă. “Un copil a venit cu adeverinţă medicală că e apt, este dubioasă acea adeverinţă, va fi verificată.

Trei copii din Clejani au devastat o școală! Școala
Primarul din Clejani spune că mai mulți oameni vor lucra cot la cot ca să repare școala. Sursa foto – facebook

Au distrus școala ca să se amuze

Am mai avut probleme cu el anul trecut, dar nu la nivelul ăsta, i s-a scăzut nota la purtare”, a spus primarul care a ținut să asigure pe toată lumea că în următoarele două zile se va lucra non stop în școală pentru ca aceasta să devină funcţională, iar de luni să poată fi deschisă pentru cursuri. De remarcat că în prima fază, cheltuielile vor fi suportate de primărie, după care edilul va sta de vorbă și cu părinții copiilor.

“S-a discutat cu fiecare familie a copiilor respectivi, oamenilor le pare rău pentru ce s-a întâmplat, au spus că ne vor ajuta la repararea pagubelor. Copiii au spus că s-au amuzat când au făcut toate astea”, a mai transmis primarul