News

Trezorierul PSD, suspect într-un dosar DNA! Reacția lui Mircea Drăghici

02.04.2019 | 19:23
Trezorierul PSD suspect intrun dosar DNA Reactia lui Mircea Draghici
ADVERTISEMENT

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, este suspect într-un dosar DNA. Oamenii legii l-au pus sub urmărire penală pentru delapidare și folosirea subvențiilor pentru partide în alte scopuri decât cele în care au fost acordate. În urma acuzațiilor, a venit și reacția.

Trezorierul PSD este suspect într-un dosar DNA

„Am atacat deja ordonanța din 1 aprilie 2019 prin care mi-a fost atribuită calitatea de suspect, sub aspectul lipsei de temeinicie și legalitate. În zilele următoare, probabil, procurorul-șef de secție din cadrul DNA va soluționa plângerea și va constata că, întâi de toate, DNA nu are competență în efectuarea urmăririi penale.

ADVERTISEMENT

Atunci când e vorba de un partid politic, primul lucru pe care ar trebui să îl facă organul de urmărire penală este să citească statutul partidului și legea finanțării partidelor politice”, a scris Drăghici pe pagina sa de Facebook.

Trezorierul PSD, suspect într-un dosar DNA! Reacția lui Mircea Drăghici
Politicianul este acuzat că a folosit 380.000 de euro în interes personal

Mircea Drăghici este acuzat că a folosit 380.000 de euro în interes personal

Politicianul, ce este și coordonatorul campaniei partidului la europarlamentare, este acuzat că a folosit 380.000 de euro, în interes personal, din subvenția încasată de partid de la bugetul de stat. Ultimele informații arată că trezorierul PSD ar fi folosit banii pentru a plăti o vilă în nordul Capitalei,iar în acte a justificat cheltuirea lor drept plata unei chirii lunare uriașe, de 19 mii de euro.

ADVERTISEMENT

Marți, după audierea sa, întrebat de reporteri de ce a fost pus sub acuzare, Mircea Drăghici a spus: „Știți foarte bine. Să fii pus sub acuzare că nu ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o în Parlamentul României și esti cel mai îndreptățit să știi spiritul și litera acestei legi? Atenție, mi se pare mult exagerat și cred cumva că și are legătură cu coordonarea campaniei, că suntem în buza campaniei. De fiecare dată când a urmat o campanie electorală am fost chemat la DNA”.