Fotbal international

Primele decizii ale lui Mircea Lucescu după eşecul cu Islanda. Vedeta echipei a fost exclusă din lot!

Mircea Lucescu taie în carne vie după Turcia - Islanda 0-3. Selecţionerul român al Semilunei a privit, neputincios, din tribună, unde a fost exilat de suspendarea primită din partea FIFA, modul...
07.10.2017 | 18:23
Primele decizii ale lui Mircea Lucescu dupa esecul cu Islanda Vedeta echipei a fost exclusa din lot

Mircea Lucescu taie în carne vie după Turcia – Islanda 0-3. Selecţionerul român al Semilunei a privit, neputincios, din tribună, unde a fost exilat de suspendarea primită din partea FIFA, modul în care aceeaşi echipă care reuşise să învingă acasă reprezentativa Croaţiei în precedentul meci din preliminariile CM grupa I s-a făcut pur şi simplu de râs, fiind învinsă la scor de neperezentare, la Eskisehir, de către Islanda. Şi scorul putea fi şi mai mare, dacă insularii nu ar fi irosit alte trei-patru ocazii mari. Practic, meciul nu a avut nici un istoric, Turcia făcând figuraţie, iar Islanda arătând că prezenţa la Euro 2016, unde apogeul a fost victoria în faţa Angliei în optimi, nu a fost o întâmplare.

Eşecul a declanşat o adevărată furtună în fotbalul din Turcia. Suporterii şi conducerea federaţiei visau la o nouă victorie, pentru ca în ultima etapă să meargă la Helsinki, pentru a pecetlui cel puţin ocuparea locului doi, dacă nu câştigarea grupei. Acum totul s-a sfârşit într-un mod neaşteptat de brutal şi scandalul a început. Se cere demisia tuturor, şefi ai federaţiei, selecţioner, înlăturarea unor jucători consideraţi senatori de drept la echipa naţională, dar care au dezamăgit enorm, toată lumea pornită şi probabil că nu se va potoli pânu nu vor cădea câteva capete. De altminteri, preşedintele Demiroren a anunţat că îşi va prezenta demisia.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Ce formulă de echipă propune presa după Turcia – Islanda 0-3

Mircea Lucescu este şi el sub presiune. Ştie că totul s-a terminat şi foarte deranjat de reacţia starului Arda Turan, care a zâmbit ironic fanilor care îl fluierau când a fost schimbat pentru jocul lui prost a decis ca omul emblemă al echipei naţionale, jucătorul pe care tot el îl convinsese la preluarea naţionalei Turciei să revină la lot, după ce îşi anunţase retragerea cât timp Fatih Terim urma să mai rămână pe bancă să nu mai fie convocat pentru deplasarea de la Helsinki. Unde nu vor mai fi prezenţi nici golgeterul Burak Yilmaz, despre care se spune că ar fi şi uşor accidentat, dar şi Selcuk Inan şi Caner Ekin, ambii pentru evoluţii mult sub aşteptări.

Turcia - Islanda 0-3. Lucescu taie in carne vie dupa esec (2)

Presa turcă, respectiv cotidianul Fotomac, cere ca preliminariile Euro 2020 să fie atacate cu un selecţioner tânăr, curajos, care să schimbe şi componenţa lotului, aducând mulţi fotbalişti de perspectivă în locul greilor expiraţi. Iată cum ar arăta în viziunea Fotomac o astfel de echipă pentru meciul din Finlanda, care oricum nu mai are nici o importanţă: Harun – Ismail, Caglar, Serdar, Kaan – Ozguhan, Okay – Cengiz, Yusuf, Emre – Enes. O echipă din care ar zbura mulţi jucători cu zeci de selecţii în ultimii ani, dar care nu mai reuşesc să se ridice la nivelul la care să merite convocarea la echipa naţională.