Sporturi

Turneul WTA rămâne la București și în 2019! Mutarea competiției la Budapesta a fost blocată

09.04.2019 | 10:48
Turneul WTA ramane la Bucuresti si in 2019 Mutarea competitiei la Budapesta a fost blocata

Turneul WTA rămâne la București și în 2019, toate acestea după ce federația de tenis din Ungaria s-a opus mutării, deși Jeno Marky, proprietarul licenței, semnase un acord cu guvernul maghiar.

Turneul WTA rămâne la București și în 2019

Federația de Tenis din Ungaria a anunțat că WTA a blocat mutarea “Din păcate, Federația de Tenis din Ungaria a fost informată de conducerea WTA că nu l-a autorizat pe Jeno Marky să fie organizatorul unui turneu de tenis în Ungaria în 2019”, este anunțul făcut de Federația maghiară printr-un comunicat preluat de Nemzeti Sport.

Deși Jeno Marky, proprietarul licenței pentru turneul WTA de la București, și-a dat acordul ca turneul să de mute la Budapesta, Federația de Tenis din Ungaria susține că vina pentru blocarea mutării turneului este la Jeno Marky, care i-ar fi păcălit pe politicienii maghiari.  “Jeno Marky trebuia să știe că aprobarea WTA era puțin probabilă din cauza procedurilor, însă el a asigurat guvernul că nu sunt probleme și a anunțat că turneul va avea loc la Budapesta din 2019. Decizia luată de WTA pune, de asemenea, jucătorii de tenis într-o poziție neplăcută, care s-au pregătit de un turneu ce nu va mai avea loc”, a mai adăugat Federația de Tenis din Ungaria.

Proprietarul licenței, acuze la adresa Federației de Tenis din Budapesta

De partea cealaltă, Jeno Marky susține că Federația de Tenis de la Budapesta a încercat să saboteze mutarea turneului. “Când am cerut mutarea turneului de la București la Budapesta, știam că nu există o altă competiție de tenis în Ungaria deoarece guvernul și-a luat angajamentul clar să organizeze turneul meu.

Am aflat de la reprezentanții WTA că Federația de Tenis din Ungaria, deși avea o decizie guvernamentală validă privind organizarea turneului, a negociat cu compania IMG pentru a organiza propriul turneu la Budapesta. Acest partizan al Federației aproape că a distrus intențiile Guvernului”, a spus Jeno Marky, conform agenției MTI.