Turneul WTA rămâne la București și în 2019! Mutarea competiției la Budapesta a fost blocată

Iuliana Spirache    Claudiu Ilie   
în Tenis
09/04/2019, 10:48
Turneul WTA rămâne la București și în 2019! Mutarea competiției la Budapesta a fost blocată GALERIE FOTO
Turneul WTA rămâne la București și în 2019, deși urma să fie mutat la Budapesta

Turneul WTA rămâne la București și în 2019, toate acestea după ce federația de tenis din Ungaria s-a opus mutării, deși Jeno Marky, proprietarul licenței, semnase un acord cu guvernul maghiar.

Turneul WTA rămâne la București și în 2019

Federația de Tenis din Ungaria a anunțat că WTA a blocat mutarea turneului de tenis de la București la Budapesta, anunță ziare.com. “Din păcate, Federația de Tenis din Ungaria a fost informată de conducerea WTA că nu l-a autorizat pe Jeno Marky să fie organizatorul unui turneu de tenis în Ungaria în 2019”, este anunțul făcut de Federația maghiară printr-un comunicat preluat de Nemzeti Sport.

Deși Jeno Marky, proprietarul licenței pentru turneul WTA de la București, și-a dat acordul ca turneul să de mute la Budapesta, Federația de Tenis din Ungaria susține că vina pentru blocarea mutării turneului este la Jeno Marky, care i-ar fi păcălit pe politicienii maghiari.  “Jeno Marky trebuia să știe că aprobarea WTA era puțin probabilă din cauza procedurilor, însă el a asigurat guvernul că nu sunt probleme și a anunțat că turneul va avea loc la Budapesta din 2019. Decizia luată de WTA pune, de asemenea, jucătorii de tenis într-o poziție neplăcută, care s-au pregătit de un turneu ce nu va mai avea loc”, a mai adăugat Federația de Tenis din Ungaria.

Proprietarul licenței, acuze la adresa Federației de Tenis din Budapesta

De partea cealaltă, Jeno Marky susține că Federația de Tenis de la Budapesta a încercat să saboteze mutarea turneului. “Când am cerut mutarea turneului de la București la Budapesta, știam că nu există o altă competiție de tenis în Ungaria deoarece guvernul și-a luat angajamentul clar să organizeze turneul meu.

Am aflat de la reprezentanții WTA că Federația de Tenis din Ungaria, deși avea o decizie guvernamentală validă privind organizarea turneului, a negociat cu compania IMG pentru a organiza propriul turneu la Budapesta. Acest partizan al Federației aproape că a distrus intențiile Guvernului”, a spus Jeno Marky, conform agenției MTI.

Închide ×