News

TVR nu va mai difuza două filme cu Mircea Diaconu, după anunțul său la prezidențiale: „Pentru a evita speculațiile”

29.08.2019 | 18:40
TVR nu va mai difuza doua filme cu Mircea Diaconu dupa anuntul sau la prezidentiale Pentru a evita speculatiile

Televiziunea Română a făcut un gest destul de controversat în ceea ce privește grila de programe a postului TVR Internațional, post dedicat exclusiv românilor din diaspora. Astfel, chiar dacă susțin că grila a fost decisă înainte ca Mircea Diaconu să își anunțe candidatura la președinție, cei de la postul public de televiziune au luat decizia de a scoate de pe post două filme în care Diaconu este actor principal și l-au înlocuit cu două filme din seria „Păcală”.

TVR l-a scos pe Mircea Diaconu din grila de programe

Filmele „Buletin de București” și „Căsătorie cu repetiție”, care îi au pe Mircea Diaconu și Catrinel Dumitrescu în rolurile principale, trebuiau să fie difuzate în această sâmbătă și duminică pe TVR Internațional, de la ora 23:00. În locul lor, postul public a decis să difuzeze filmele „Păcală” și „Păcală se întoarce”, arată paginademedia.ro.

Potrivit sursei citate, cele două filme erau programate în gripa TVR International încă de la jumătatea lunii august, când încă nu apăruseră în presă informația potrivit căreia actorul Mircea Diaconu, fost europarlamentar, și-ar anunța intenția să candideze pentru Palatul Cotroceni.

TVR International nu mai difuza filmele cu Mircea Diaconu în acest weekend
TVR International nu mai difuza filmele cu Mircea Diaconu în acest weekend *foto: captură newsweek

Reacția TVR după ce l-a scos din grilă pe Mircea Diaconu

Postul public de televiziune a explicat decizia pe care a luat-o prin faptul că: „Programarea celor două filme a fost făcută de către serviciul de specialitate din SRTv încă din data de 10 iulie a.c. În urma informaţiilor apărute în presă referitoare la o posibila candidatura a unuia dintre protagonistii filmului, TVR a decis amanarea difuzării celor două producţii, pentru a evita speculatiile privind o posibila influentare a procesului electoral.”

Interesant este că decizia TVR vine la o zi după un articol apărut în Newsweek în care se semnala faptul că TVR Internațional a programat două filme cu Mircea Diaconu în weekendul viitor. Și publicația citată anunța, cu ocazia articolului, că difuzarea celor două filme este o coincidență.