Interviu cu UNICUL jucător plătit de Mititelu: “Am LUAT un salariu! Dar NU mă POT întoarce la Craiova”

Stephane Acka este singurul fotbalist din lotul lui Adrian Mititelu care a primit înainte de sărbători un salariu de la patronul său. Dezvăluirea a fost făcută de însuşi fundaşul ivorian,...
11.12.2013 | 14:54
Interviu cu UNICUL jucator platit de Mititelu Am LUAT un salariu Dar NU ma POT intoarce la Craiova
ADVERTISEMENT

Stephane Acka este singurul fotbalist din lotul lui Adrian Mititelu care a primit înainte de sărbători un salariu de la patronul său. Dezvăluirea a fost făcută de însuşi fundaşul ivorian, într-un interviu acordat, în exclusivitate, pentru FANATIK!

Cu toate acesta Stephane Acka a mărturisit că se va mai întoarce la U Craiova doar dacă patronul Ştiinţei îi va achita integral toate cele trei salarii restante şi îi va obţine permisul de muncă pentru România!

ADVERTISEMENT

Stephane, din România te deranjăm, te mai întorci la FC U Craiova?

(rîde) Salut, ce esti, suporter al Craiovei sau jurnalist? Nu te supăra că te întreb dar am fost sunat de foarte mulţi suporteri ai Ştiinţei care m-au rugat să mă întorc la echipă, însă eu le-am explicat care este situaţia mea la ora actuală.

Şi care e situaţia ta actuală?

Sînt nişte probleme la club care trebuie să se rezolve.

Concret?

Patronul să facă rost de bani şi să-mi achite salariile restante, toate cele trei salarii, ţinînd cont că mi s-a plătit unul deoarece am muncit pentru banii mei.

ADVERTISEMENT

Ai primit un salariu? Ceilalţi colegi ai tăi nu au primit nimic, a spus-o chiar patronul acum cîteva zile.

Da, mi s-a dat un salariu în cont. Nu ştiu de restul colegilor, dar ar fi normal să ni se achite toţi banii, atît mie cît şi celorlalţi colegi. În plus de asta, eu mai am o problemă majoră, trebuie să mi se rezolve încă o chestiune extrem de importantă pentru mine.

ADVERTISEMENT

“Nu vreau să am probleme cu Poliţia în România, nu am cum să mă întorc în ţară!”

La ce te referi?

Cînd am plecat din România, poliţiştii mi-au dat o hîrtie să părăsesc ţara şi mi-au spus clar să nu mă joc şi să nu încerc să intru în ţară fără ca Mititelu să îmi rezolve problema cu permisul de muncă, cu viza, mai ales că societatea dumnealui este în insolvenţă. În aceste condiţii eu nu vreau să am probleme cu Poliţia din ţara voastră, iar dacă patronul nu îmi achită cele trei salarii restante şi nu îmi obţine viza sau permisul de muncă, eu nu mă mai întorc la Universitatea Craiova, pentru că nu am cum!

Spuneai că te-au căutat suporterii U Craiova! Ce părere ţi-au făcut de-a lungul sezonului?

Suporterii Craiovei au fost minunaţi. M-au făcut să mă simt cu adevărat fotbalist, Am şimţit că sînt iubit de aceşti oameni, iar acest lucru mi-a dat putere să joc lună de lună fără salarii . Însă, le-am explicat şi lor cînd m-au sunat şi îi spun şi ţie, dar mai ales domnului Mititelu, că fără bani şi fără viză eu nu mă mai întorc la U Craiova. Nu pot să stau într-o ţară străină fără bani. Am şi eu o familie de întreţinut şi cum pot eu să îi ajut dacă nu le trimit bani din ţara în care lucrez? În plus de asta trebuie să am şi eu bani de buzunar chiar şi pentru mine, nu pot să mănînc doar ce mi se dă la masă cu echipa.

ADVERTISEMENT

“Nu mi-am depus încă memoriu, dar nu mi-am închipuit că pot fi asemenea probleme cu banii”

Aveai posibilitatea pînă acum să îţi depui memoriu, ai făcut acest lucru?

Nu, deoarece eu doresc să joc în continuare la Universitatea Craiova. Aştept pînă în ianuarie să văd ce se întîmplă şli voi vedea după. Totuşi sper că pînă la urmă problemele mi se vor rezolva şi voi putea pune umărul la promovarea acestei echipe în Liga I. Suporterii Ştiinţei merită o echipă în Liga I, deoarece au venit în număr mare după noi peste tot în deplasare. Ţi-am spus, rar am mai văzut astfel de suporteri.

Se spune că ai discutat şi cu rivalii de la CS U Craiova un posibil transfer, este adevărat?

Eu sînt jucător sub contract cu FC U Craiova şi nu am voie să discut cu altă echipă, nu are rost să mai comentez aceste lucruri. Am impresari, e treaba lor ce fac. 

Relaţia ta cu Nicolo Napoli cum a fost?

Acest om m-a adus la echipă. Mi-a spus despre atmosfera de la U Craiova, însă nu mi-am închipuit niciodată că pot să fie la U Craiova atît de mari probleme cu banii. Dacă nu voi mai putea juca din primăvară la Ştiinţa, atunci sper că antrenorul mă va înţelege. Este greu să stai într-o ţară străină fără bani.

15 meciuri a disputat Stephane Acka în tricoul FC U Craiova

1.500 de euro este salariul lunar al lui Acka

250.000 de euro este cota fundaşului conform transfermarkt

1.FOTBAL:CSM RAMNICU VALCEA-FC UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-2,CUPA ROMANIEI TIMISOREANA (11.09.2013)

 

ADVERTISEMENT
Tags: