VIDEO / În Ucraina plouă cu scoruri fluviu:Şahtior 7-0, Dinamo Kiev 9-1!

A 12-a etapă a campionatului Ucrainei a oferit două rezultate cel puţin ciudate prin diferenţa de scor înregistrată, una cu adevărat catastrofală pentru echipele care au fost învinse....
06.10.2013 | 21:51
VIDEO  In Ucraina ploua cu scoruri fluviuSahtior 70 Dinamo Kiev 91
ADVERTISEMENT

A 12-a etapă a campionatului Ucrainei a oferit două rezultate cel puţin ciudate prin diferenţa de scor înregistrată, una cu adevărat catastrofală pentru echipele care au fost învinse. Sîmbătă Şahtior Doneţk a călcat acasă în picioare pe Arsenal Kiev cu scorul de 7-0, cu un hat-trick semnat Facundo Ferreyra. Ţinînd cont de marele decalaj valoric dintre loturile celor două echipe şi de faptul că elevii lui Mircea Lucescu îşi doreau mult o victorie după cîteva rezultate neaşteptat de slabe în competiţia internă succesul minerilor din Donbass nu a produs pînă la urmă atîta rumoare, cît avea să o facă o partidă aparent mult mai echilibrată, desfăurată astăzi la Kiev.

 

Cel mai mare dezastru pentru echipa lui Junior Moraes

 

Dinamo Kiev, care în actuala ediţie avea la ora la care primea vizita lui Metalurg Doneţk 18 puncte, patru mai mult decît adversarul, jucase şase meciuri acasă şi cîştigase jumătate dintre ele, cu un golaveraj de 8-4. Ceea ce s-a petrecut şochează, chiar dacă oaspeţii au evoluat în zece încă din minutul 20, cînd a fost eliminat Golaido. În istoria ultimelor 30 de confruntări nu mai există asemenea diferenţă. Dinamo şi-a omorît rivala cu un scor neverosimil, 9-1. Trei goluri a înscris Belhanda, două Lens şi Iarmolenko, cîte unul Haruna şi Mbokani. Metalurg a fost o echipă de jaloane, cu Junior Moraes parricipant pînă în ultima secundă la masacru. De cînd a fost creat campionatul Ucrainei în 1991 nu s-a consemnat o diferenţă mai mare de trei goluri în favoarea lui Dinamo în meciurile directe şi acestea au fost puţine, trei sau patru. În rest scoruri destul de strînse, dar ce-i drept cu o supremaţie clară a Kievului, care a pierdut o singură dată. Ultimul meci înaintea execuţiei din această seară a avut loc cu o săptămînă în urmă în Cupa Ucrainei, tot la Kiev şi s-a terminat cu victoria la limită, 3-2 a gazdelor. Nu negăm meritele învingătorilor, care au mulţi jucători de top în lot, în frunte cu Lens, Miguel Veloso, Mbokani sau Belhanda, dar imaginile video ne arată clar că apărarea metalurgiştilor a jucat de partea lui Dinamo, lăsînd adversarul să facă absolut tot ce vrea. Şi, orişicum am lua-o, să recunoaştem că nu întîlnim în fiecare zi o etapă în vreun campionat în care să avem scoruri de 7-0 şi 9-1 la nivelul primei ligi. Şi mai interesant este faptul că victoriile acestea s-au încrucişat pe axa Kiev – Doneţk.

ADVERTISEMENT

 

Văzînd ploaia de goluri pe imaginile video cel puţin patru dintre reuşitele gazdelor au fost coproducţie cu oaspeţii (portarul scapă penibil balonul în plasă, fundaşul pasează decisiv atacantului de la Dinamo plus două faze în care apărătorii lui Metalurg par coechipieri cu autorii acţiunilor de gol, pe lîngă care stau pasivi, pentru a nu-i deranja.

VEZI VIDEO:

http://youtu.be/2pKZMTtqqgE

 

 

Tags: