Fotbal intern

DEZASTRU după ELIMINARE! Pierdem locul de LIGĂ!

UEFA COEFICIENT. Eliminarea Stelei din Europa League, după înfrîngerea cu Dinamo Kiev, scor 0-2, dar şi rezultatul ruşinos realizat de Astra Giurgiu în Austria, cu Salzburg, scor 1-5, în ultima...
12.12.2014 | 08:41
DEZASTRU dupa ELIMINARE Pierdem locul de LIGA

UEFA COEFICIENT. Eliminarea Stelei din Europa League, după înfrîngerea cu Dinamo Kiev, scor 0-2, dar şi rezultatul ruşinos realizat de Astra Giurgiu în Austria, cu Salzburg, scor 1-5, în ultima etapă a fazei grupelor, a complicat foarte serios lucrurile pentru România în clasamentul coeficienţilor UEFA! Dacă după victoria cu Ludogoreţ din turul play-off-ului Ligii Campionilor, de la Bucureşti, făceam calculele cu privire la şansele, reale la acel moment, de a face un punctaj senzaţional de ţară în acest sezon al cupelor europene, care ne-ar fi putut permite participarea peste 2 ani cu campioana direct cu grupele Ligii Campionilor şi locul 2 în tururile preliminare, acum situaţia este diametral opusă, la nici 3 luni distanţă!

G LCĂ, PE FĂRAŞ!!! GIGI BECALI A TURBAT DE FURIE DUPĂ RUŞINEA CU DINAMO KIEV!!! CE MARE LEGENDĂ A STELEI E FAVORIT PENTRU A FI NOUL ANTRENOR AL STELEI!!! RENUNŢĂ LA MILIOANE DE EURO LA CA VINĂ ÎN GHENCEA!!!

UEFA COEFICIENT. Astfel, România nu mai are nicio reprezentantă în cupele europene în acest sezon şi încheiem actualul an european cu 5,125 puncte pe ţară, cu 1,7 mai puţine ca în precedentele două ediţii! Lucrurile nu ar fi atît de grave, dacă nu ne-ar sufla în ceafă Austria, care, datorită parcursului fabulos al singurei echipe pe care, la startul fazei grupelor, o mai aveau în competiţie din cele 4, Salzburg, 5 victorii şi un egal în Europa League, a recuperat enorm din distanţa faţă de România!

Locul 15, miza pentru a doua echipă în Liga Campionilor

UEFA COEFICIENT. Miza bătăliei o reprezintă locul 15, pe care momentan ne aflăm, care asigură participarea cu 2 echipe în Liga Campionilor de peste 2 ani, în sezonul 2016-2017! În acest moment, România are un coeficient total de 26,299 pe ultimii 5 ani “europeni”, dar Austria vine tare din urmă, la distanţă foarte mică, de 0,624 puncte, respectiv 25,675! Asta în condiţiile în care Salzburg merge în primăvara europeană şi mai are minimum 2 meciuri de disputat în acest sezon, aducătoare de posibile puncte: turul şi returul din “16”-imile Europa League!

clas coef

Ce ne salvează: Salzburg, maximum o victorie sau două egaluri

UEFA COEFICIENT. Şansele ca România să rămână pe locul 15 şi implicit să alinieze din nou 2 echipe la startul Ligii Campionilor, în sezonul 2016-2017, ţin de parcursul lui Salzburg în primăvara europeană a Europa League. G ruparea austriacă, ce a marcat nu mai puţin de 21 de goluri în 6 meciuri în grupe, din care 7 în poarta Astrei, este cap de serie în “16”-imi, după ce a cîştigat la pas grupa D (vezi aici urnele valorice ale tragerii la sorţi şi posibilii adversari) şi va disputa returul pe teren propriu, un avantaj real în ecuaţia calificării în optimile competiţiei!

UEFA COEFICIENT. Calculele matematice ne arată că, pentru ca Austria să nu ne depăşească în clasamentul coeficienţilor, Salzburg nu trebuie să obţină mai mult de o victorie sau 2 egaluri în jocurile din “16”-imile Europa League! Sau dacă s-ar califica în faza optimilor, cu o victorie sau două egaluri, atunci să nu mai obţină nici măcar un egal în faza următoare în ambele meciuri!

REACŢIE FĂRĂ PRECEDENT A LUI COSTEL G LCĂ DUPĂ ELIMINARE!!! L-AU LĂSAT NERVII!!! S-A CERTAT ÎN DIRECT LA TV, IMEDIAT DUPĂ MECI!!!

UEFA COEFICIENT. Cu maximum o victorie sau două egaluri în primăvara europeană, Austria ar adăuga la zestrea punctelor încă 0.500, ajungînd la un total de 26,175 puncte, cu doar 0,124 mai puţin ca România! Orice alt rezultat de egalitate obţinut de austrieci în afara unei victorii sau a 2 egaluri în “16”-imile Europa League, ar reprezenta încă un bonus de 0,250 puncte în clasament, cu care am fi devansaţi şi am pica pe locul 16! Echivalent cu accesul unei singure echipe româneşti, campioana, în Liga Campionilor!

uclsteaua

UEFA COEFICIENT. Steaua, cele mai multe puncte pentru România şi în cel mai slab sezon european din ultimii 4 ani!

UEFA COEFICIENT. Cu sezonul european încheiat joi seară pentru România, putem trage linie la aportul final adus de formaţiile româneşti la coeficientul ţării noastre. Astfel, la punctajul din acest an, de 5,125  a contribuit, în primul rînd Steaua, cu 9,5 puncte, reprezentînd un procent de 46,34% din coeficientul ţării, urmată de Astra, cu 6 puncte. Petrolul şi CFR Cluj, care nu au atins faza grupelor, au adunat în fazele preliminare doar 5 puncte în total. Calculul coefientului de ţară este dat de numărul total de puncte adunate de echipele din ţara respectivă, ce se împarte la numărul de echipe participante, respectiv, în cazul României, 20,5 puncte împărţite la 4 echipe. Adică 5,125, ce ne clasează, la acest moment, pe locul 15 inclusiv în clasamentul coeficienţilor actualului sezon.

rom

UEFA COEFICIENT. Totuşi, actualul sezon european a fost cel mai slab al Stelei din ultimii 4 ani în cupele europene! La coeficientul propriu, esenţial în stabilirea capilor de serie în sezoanele viitoare, Steaua a adăugat doar 6,025 puncte, faţă de 8,375 în 2013, 13,360 în 2012 sau 6,866 în 2011! Chiar şi aşa, în clasamentul coeficienţilor cluburilor, Steaua a urcat, faţă de anul trecut, de pe locul 56 pe locul 50, cu un total al ultimilor 5 ani europeni de 40,259 puncte, loc de pe care însă poate coborî cîteva poziţii, în funcţie de evoluţia unor echipe ca Celtic, Roma, Dnipro, Fiorentina sau Trabzonspor, aflate încă în competiţie şi cu un punctaj nu foarte mult sub Steaua în acest moment. Asta în condiţiile în care Salzburg sau PAOK au obţinut punctaje mai bune ca Steaua şi au devansat-o în clasamentul coeficienţilor UEFA la nivel de club!

st

UEFA COEFICIENT. Sezonul viitor pentru România: o echipă în Ligă, 3 în Europa League

UEFA COEFICIENT. Sezonul european care urmează, 2015-2016, va cuprinde la start 4 echipe din România. Campioana, singura participantă în Liga Campionilor, va intra în competiţie în turul 2 preliminar, pe tabloul campioanelor, cu posibili adversari foarte tari, cîştigătoare ale titlului actualului sezon din Elveţia (gen Basel), Austria (gen Salzburg), Cehia (gen Sparta Praga), nici oponenţi din Israel (gen Maccabi), Cipru (gen APOEL), Danemarca (gen Copenhaga), Croaţia (gen Dinamo Zagreb), Polonia (gen Legia Varşovia) nefiind foarte accesibili. Marele avantaj al Stelei, dacă va cîştiga campionatul în România, este că va fi cap de serie în toate tururile preliminare şi ar putea evita, inclusiv în play-off-ul Ligii, cîteva dintre echipele de mai sus, cele cu cel mai bun coeficient european!

UEFA COEFICIENT. În Europa League, cîştigătoarea Cupei (sau finalista, în caz de event al unei echipe), va intra în competiţie direct în turul 3 preliminar, urmînd a disputa doar două runde pînă la faza grupelor. Locurile 2, respectiv 3 din actualul sezon al Ligii 1, vor juca primele partide europene în tururile 2, respectiv 1, preliminare al Europa League.

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!