News

Ultima invenţie a teroriştilor: Cangurul kamikaze

Un tanar australian ar fi pus la cale sa "blindeze" un cangur cu explozibili, sa il picteze cu un simbol al Statului Islamic si sa il detoneze in apropierea unor politisti, potrivit unui tribunal din...
28.01.2016 | 11:48
Ultima inventie a teroristilor Cangurul kamikaze

Un tanar australian ar fi pus la cale sa “blindeze” un cangur cu explozibili, sa il picteze cu un simbol al Statului Islamic si sa il detoneze in apropierea unor politisti, potrivit unui tribunal din Melbourne.

Sevdet Ramadan Besim, in varsta de 19 ani, este judecat acum pentru patru capete de acuzare legate de terorism, insa tanarul sustine ca este nevinovat, scrie ziare.com.

VINERI, apariţie-eveniment, DE LUX, marca FANATIK! CALENDARUL SPORTIV 2016! 24 de pagini GRATUIT!

Besim este acuzat, printre altele, ca ar fi planuit sa prinda un ofiter de politie din Melbourne si sa il decapiteze, de sarbatoarea australiana Anzac Day.

Baiatul este unul dintre cei cinci tineri arestati in urma unor raiduri ale Politiei, in luna aprilie a anului trecut.

Procurorii au aratat, la termenul de joi, ca Besim tinea legatura cu un adolescent de peste mari, cei doi discutand despre planuirea unui atac.

“Mi-ar placea sa ucid cativa politisti”, ar fi scris Besim. Cei doi tineri au purtat o conversatie si despre cangurul-bomba, pe care ar fi vrut sa il detoneze in fata Politiei, dupa cum se arata in documentele anchetatorilor.

“Conversatia continua cu Besim povestind in detaliu ce a facut in ziua respectiva, iar apoi discuta la modul general despre animale si viata salbatica din Australia, existand sugestia ca ar putea sa ataseze explozibil C4 pe un cangur, sa il picteze cu un simbol al Statului Islamic si sa il detoneze in apropierea unor politisti”, potrivit procurorilor.

Anzac Day, sarbatorita pe 25 aprilie in fiecare an, comemoreaza autoritatile din Australia si Noua Zeelanda ucise in conflicte. Se pare ca Besim a cautat informatii despre aceasta sarbatoare pe Internet, pregatind un atentat terorist.