News

ULTIMA ORĂ! Alertă de război între Liban și Israel! Raiduri aeriene cu drone și rachete de mare precizie au brăzdat cerul

28.08.2019 | 09:42
ULTIMA ORA Alerta de razboi intre Liban si Israel Raiduri aeriene cu drone si rachete de mare precizie au brazdat cerul

Alertă de război între Liban și Israel după ce un raid aerian atribuit celor din urmă asupra unei baze Hezbollah din oraşul libanez Beirut a vizat containere utilizate pentru producerea de combustibil destinat rachetelor de mare precizie. Aproape imediat mişcarea şiită libaneză a anunțat că pregătește o ripostă pe măsură pe teritoriul israelian. De remarcat că raidul aerian a fost efectuat cu drone.

Alertă de război între Liban și Israel!

Chiar cei de la Hezbollah au anunţat că o dronă a vizat sediul departamentului media al grupului islamist şiit, în zona Dahiyeh, situată în sudul oraşului Beirut. Altă dronă “a fost doborâtă”, susţine Hassan Nasrallah, liderul grupării. Într-un alt raid aerian, comis în Siria, au fost ucişi membri ai organizaţiei şiite libaneze. Nici nu a durat prea mult până când Israelul a admis responsabilitatea pentru atacul din Siria.

Aceștia au explicat că a fost vizată o bază a Gardienilor Revoluţiei din Iran. Raidul aerian s-a soldat cu cel puţin cinci morţi, inclusiv doi combatanţi ai grupului Hezbollah. Cu toate acestea, deși prin diferite cercuri deja s-a recunoscut, Guvernul Israelului nu a spun oficial că este responsabil pentru atacul din Liban. Între timp, Hassan Nasrallah a avertizat că grupul Hezbollah va riposta la atacurile israeliene.

Alertă de război între Liban și Israel! Război
Raidurile aeriene au dus la moartea a cinci oameni. Sursa foto – facebook

Raiduri aeriene cu drone și rachete de mare precizie au brăzdat cerul

Conform ultimelor informații, organizaţia şiită libaneză pregătește un atac punctual asupra Israelului, evitând însă un conflict de amploare. “Pregătim o ripostă care să nu conducă la un război, pe care nu îl doreşte nici Hezbollah, nici Israelul”, a precizat o sursă libaneză. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, i-a recomandat însă lui Hassan Nasrallah “să se calmeze”. “Am auzit ce a declarat Nasrallah. I-aş sugera să se calmeze. Cunoaşte bine că Israelul ştie să se apere şi să le plătească înapoi inamicilor”, a afirmat Netanyahu

Același premier i-a transmis un avertisment şi generalului iranian Qassem Soleimani, suspectat că pregătea un atac cu drone din Siria. “Aveţi grijă cu declaraţiile şi mai ales cu acţiunile”, a subliniat Netanyahu.

 

 

 

 

Tags: