News

Ultimul termen din dosarul lui Sorin Oprescu: “Sunt la apusul carierei profesionale”

07.05.2019 | 21:49
Ultimul termen din dosarul lui Sorin Oprescu Sunt la apusul carierei profesionale

Ultimul termen al procesului lui Sorin Oprescu a durat nu mai puțin de 10 ore, ptorivit Libertatea.ro. Pledoaria finală a fostului edil a surprins pe toată lumea. Fostul primar al Capitalei este judecat pentru luare de mită. “Nu mi-am făcut case sau mi-am cumpărat bunuri pe donaţiile din campania electorală”, a declarat inculpatul.

Sorin Oprescu, ultim termen în dosar

Ultimul termen al procesului lui Sorin Oprescu i-a ținut cu sufletul la gură pe toți cei aflați în sla ad ejudecată, nu mai puțin de 10 ore. În sala de judecată s-a plâns și s-a cerut clemența instanței. Fostul edil al Capitalei a stat în al doilea rând, ieșind din când în când pe hol, pentru a se dezmorți. După aproximativ trei ani și jumătate de cercetare judecătorească, termenul ultim a decis. Sorin Oprescu este judecat pentru luare de mită, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat. În dosar, procurorii Direcției Naționale Antifraudă l-au numit și pe Bogdan Popa, director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) în 2015, moment în care s-a înfăptuit dosarul.

Ruxandra Petroi Avasiloaei, fost judecător general CCPBPB, acuzată și ea pentru luare de mită, a plâns în hohote în timpul în care o ruga pe judecătoare să-i dea șansa să îndrepte fapta comisă. ”Spăl putina, deşi pălăria e poate prea mare pentru mine”, i-a declarat Claudiu Bengalici judecătoarei, care, după ce a cerut lămuriri, i-a explicat inculpatului că ”a spăla putina” nu e acelaşi lucru cu ”a spăla obrazul.

Sorn Oprescu, ultim termen din dosarul său
Sorin Oprescu pleacă de la DNA
Sursa Foto: Hepta

“Doamnă preşedinte, am în curând 68 de ani. Sunt la apusul carierei…”

“Doamnă preşedinte, am în curând 68 de ani. Sunt la apusul carierei profesionale. Vă rog respectuos să…”

, moment în care a fost întrerupt de judecătoarea Iosefina Pârvu care l-a întrebat dacă merge la spital. Acesta a răspuns că da, mai apoi a început pledoaria de nevinovăție.

“Nu s-a spus niciodată. Se face referire la partea politică, şi pentru asta vă mulţumesc. Ştiţi şi de ce vă mulţumesc? Că aţi început audierile şi procesul spunând, de la bun început, ”nu vreau să aud de interese politice şi de chestiuni de genul ăsta”. Vi s-a spus vreodată că acea listă cu donări, care au dat pentru campania electorală, este publicată în Monitorul Oficial? Cu nume, prenume, CNP şi aşa mai departe. (…) Nu mi-am făcut case sau mi-am cumpărat bunuri pe donaţiile din campania electorală”, a susțint Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, la ultimul termen în dosarul în care este judecat pentru luare de mită și spălare de bani.