ULUITOR! Riscă să rateze EUROPA pentru 8.000€!

După ce Dinamo a intrat în procedura de reorganizare judiciară, la cererea patronului Negoiţă, pierzîndu-şi astfel dreptul cîştigat pe teren de a participa în Europa League, o altă grupare...
18.06.2014 | 11:06
ULUITOR Risca sa rateze EUROPA pentru 8000E

După ce Dinamo a intrat în procedura de reorganizare judiciară, la cererea patronului Negoiţă, pierzîndu-şi astfel dreptul cîştigat pe teren de a participa în Europa League, o altă grupare din România calificată în competiţiile europene riscă insolvenţa!

Împotriva deţinătoarei Cupei României, Astra Giurgiu, care joacă în turul 3 preliminar al Europa League, s-a formulat o cerere de intrare în insolvenţă pe rolul instanţei civile! Cei care au depus cererea de insolvenţă sînt proprietarii hotelului Sud din Giurgiu, acolo unde, anul trecut, Astra a avut cartierul general pentru cantonamentele dinaintea fiecărui meci disputat la Dunăre. Astfel, după ce au somat în mai multe rînduri clubul patronat de Ioan Niculae pentru efectuarea plăţilor datorate, reprezentanţii hotelului au înaintat o cerere de intrare în insolvenţă a cîştigătoarei Cupei României şi ocupantei locului 2 în clasamentul Ligii 1, din sezonul precedent.

“Astra are datorii neachitate de jumătate de miliard!”

Debitoarea noastră nu a înţeles să achite datoriile către noi, în baza facturilor emise pentru cazarea şi masa echipei de fotbal Astra la hotelul Sud, cu ocazia fiecărui meci disputat de aceasta la Giurgiu, ci a efectuat doar plăţi sporadice, infime în comparaţie cu suma totală ce o are de plătit, 500 de milioane de lei vechi, la care se adaugă penalităţi legale. Avînd în vedere că datoria este de lungă durată, sumele nefiind achitate în ciuda somaţiilor transmise, iar cererea noastră respectă toate prevederile legale, vă solicităm să luaţi act de incapacitatea de plată a debitoarei şi să dispuneţi intrarea în insolvenţă a Asociaţiei Fotbal Club Astra Giurgiu”, au notat reprezentanţii stabilimentului din Giurgiu în cererea înaintată judecătorului. Greu de crezut însă că instanţa ar putea să lovească atît de dur un club care şi-a cîştigat pe teren drepturile europene.

Termenul pentru judecarea cererii de insolvenţă: 23 iunie! Culmea, data tragerii la sorţi de la Nyon!

Acţiunea formulată de hotelul Sud din Giurgiu a fost înregistrată la instanţă, primul termen din proces fiind stabilit pentru 23 iunie! Cu toate că există şanse ca o decizie să nu fie luată de la prima înfăţişare, cererile cu privire la procedura insolvenţei se judecă mai nou în regim de urgenţă, sentinţa magistraţilor urmînd să fie dată, în mod normal, pînă cel tîrziu la sfîrşitul lunii iulie!

astra proces

 

Niculae: “Vom plătit tot, dar nu invenţiile lor! Condiţiile au fost sub orice critică”

Contactat de FANATIK.RO, patronul Astrei, Ioan Niculae, a declarat că nu-şi face probleme cu privire la solicitarea de intrare în insolvenţă a societăţii pe care fiinţează clubul Astra. “Pot să facă orice doresc, să dea în judecată pe oricine… Astra nu are să le plătească cît aberează ei, ci 38.000 de lei. Cu tot cu TVA, asta înseamnă cam 8.000 de euro, pe care îi vom achita miercuri. Să vină să demonstreze cu acte suma pe care o cer, să arate facturile. Dar să fie reale, pentru că ei cereau bani pe nişte lucruri pe care oamenii de la mine de la club susţin că nu le-au folosit niciodată. Condiţiile de acolo au fost mult sub nivelul preţului, mai ales la ultimul cantonament. Atunci a fost sub orice critică. De asta s-a hotărît să nu mai mergem acolo. Noi vom plăti tot ce avem de plătit, dar nu şi invenţiile lor!”, a punctat cel mai bogat român.

Dacă Astra ratează cupele europene, se pregăteşte Pandurii

În cazul în care judecătorul ar decide să deschidă procedura de insolvenţă a Astrei, lucrurile s-ar complica foarte mult pentru gruparea giurgiuveană în privinţa participării în Europa League. Aşa cum s-a întîmplat şi cu Dinamo, Astra ar urma, în cazul în care instanţa nu-i dă dreptate, cel mai probabil, să-şi piardă locul din cupele europene, dar să i se şi interzică participarea în viitoarele 3 ediţii! O decizie în acest sens ar urma să fie luată de UEFA şi nu de FRF. Astfel, cum prevăd regulamentele internaţionale în vigoare, luna iulie, a momentului în care, ipotetic, s-ar deschide procedura de insolvenţă a clubului participant în cupele europene, e considerată ca făcînd parte din noul sezon competiţional!

Coincidenţă totală, tragerea la sorţi a primelor 2 tururi preliminare ale Europa League, ediţia 2014/2015, va avea loc la Nyon în aceeaşi zi în care se judecă şi cererea de intrare în insolvenţă a Astrei Giurgiu: 23 iunie! În cazul puţin probabil totuşi în care Astra ar avea probleme, locul giurgiuvenilor ar putea fi luat de Pandurii Tg. Jiu.

P: Înregistrează-te acum la Sportingbet şi primeşti un Free Bet de 400 lei!