Stiri sportive

ŞOCANT! Cum îl umileşte Burleanu pe Iordănescu!

* Răzvan Burleanu, omul devenit acum o lună şeful FRF, continuă războiul rece cu Generaţia de Aur a fotbalului românesc. Ajuns la 29 de ani în fruntea sistemului, surprinzătorul preşedinte...
12.04.2014 | 00:05
SOCANT Cum il umileste Burleanu pe Iordanescu

* Răzvan Burleanu, omul devenit acum o lună şeful FRF, continuă războiul rece cu Generaţia de Aur a fotbalului românesc. Ajuns la 29 de ani în fruntea sistemului, surprinzătorul preşedinte încearcă să scape de toţi cei care i-au fost adversari în campania electorală

Pe lista impetuosului fost mini-candidat a intrat de ceva timp şi Anghel Iordănescu, fostul selecţioner din timpul Generaţiei de Aur şi actualul director tehnic de la federaţie. Sursele FANATIK au dezvăluit culise incredibile dintr-un plan menit să îl umilească pe cel care are gradul de general de armată şi să îl determine să renunţe într-un final la postul pe care îl deţine la această oră în organigrama condusă de Burleanu.

Adus de Sandu pentru a-l scoate din minţi pe Piţurcă
Anghel Iordănescu a ajuns la FRF în decembrie anul trecut. Totul făcea parte dintr-o strategie prin care Mircea Sandu încerca să pună presiune pe Victor Piţurcă şi să obţină rezilierea contractului cu acesta pe cale amiabilă. Mai mult, „Tata Puiu” era omul perfect pentru a gestiona o „aterizare lină” a lui Gică Popescu în funcţia de preşedinte, un liant excelent între acesta şi „greii” Sandu, Kassai şi Meche.

Arestarea „Baciului” a aruncat totul în aer
Condamnarea lui Gică Popescu la închisoare cu executare a fost o lovitură grea pentru Iordănescu şi ceilalţi susţinători ai acestuia. Apoi, înscăunarea lui Burleanu cu ajutorul lui Chivorchian a învolburat şi mai mult apele pentru directorul tehnic al FRF. La puţin timp după alegeri au apărut în presă primele zvonuri despre o posibilă demisie a acestuia. Iordănescu a ieşit rapid şi a dezminţit categoric această ipoteză: „Eu sînt la serviciu la FRF. Cred că e o glumă proastă. Nu vreau să plec de la federaţie. Nu-mi dau demisia”, a spus acesta la Dolce Sport. La fel de prompt în reacţie a fost şi Mircea Sandu, acum preşedinte de onoare, care l-a apărat pe Iordănescu: „Contractul este pentru o perioada nedeterminată. Asta nu înseamnă o sută de ani. înseamnă o strategie pe care o pune la punct şi urmăreşte aplicarea ei”. Sursele FANATIK explică de ce „Naşul” ţine atît de mult ca Iordănescu să rămînă în FRF: „În cazul în care lucrurile cu Burleanu nu vor fi cum vrea el, va orchestra declanşarea alegerilor anticipate, iar Iordănescu este cel mai potrivit pentru a candida cu şanse reale”.

Întrebarea-cheie: cîte umilinţe mai suportă Iordănescu?
Cu toate că public a încercat să lase impresia că se bazează pe serviciile lui Anghel Iordănescu, în culise preşedintele Răzvan Burleanu „lucrează” din greu la eliminarea acestuia din structura federală. „E clar că nu poate fi îndepărtat decît dacă îl umileşte la maximum. Puiu ia peste 8.000 de euro pe lună, net!, şi nu vrea să renunţe, aşa că Burleanu face tot ce poate ca să îl şicaneze. Întîi a anunţat că îl aduce pe Zorislav Kovac (n.a. – un antrenor care a condus naţionala Belgiei sub 20 de ani în urmă cu ceva timp şi care a pus bazele unei renumite academii de fotbal din Ungaria). Prin asta îi arată, practic, că nu dă doi bani pe proiectul lui şi că părerea lui nu va conta deloc. Lovitura de graţie va fi pentru Puiu cînd va trebui să se mute cu biroul în fostul bar al suporterilor, pentru că acolo am auzit că vor să îl trimită. Ca să glumim puţin, va fi director tehnic la tejghea”, dezvăluie sursele FANATIK din anturajul FRF.

www.fanatik.ro

Lîngă Vlădoiu şi Belodedici
Deşi pare greu de crezut, informaţia conform căreia generalul de armată Anghel Iordănescu va fi mutat cu biroul într-o anexă care deservea barul suporterilor este cît se poate de reală. Alături de fostul selecţioner al Generaţiei de Aur ar trebui să îşi desfăşoare activitatea în acelaşi loc şi doi foşti fotbalişti importanţi ai aceleiaşi perioade, Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu. Primul se ocupa în cadrul FRF de toată activitatea la nivelul juniorilor, iar cel de-al doilea de relaţia cu suporterii, dar de la venirea lui Burleanu se află în dizgraţie. Contactat telefonic de către FANATIK, Jean Vlădoiu a confirmat această informaţie. „Da, am fost mutaţi. Eu le-am spus dînşilor, încă de la început, că o să mă mut de bună voie, dar vreau să mă lase pe mine să o fac, nu doream să se atingă nimeni de lucrurile mele. Din cîte am înţeles, lîngă noi, cît de curînd, ar urma să vină şi Anghel Iordănescu”, susţine Vlădoiu.

„Plecăm singuri”
Întrebat dacă mutarea în alte birouri nu reprezintă un semn clar că noii oficiali de la FRF nu îi mai doresc, Vlădoiu susţine că e gata oricînd să renunţe la funcţia pe care o deţine. „Eu nu îl condamn cu nimic pe Răzvan Burleanu. Dînsul şi-a cîştigat democratic noul mandat şi este liber să îşi aleagă ce echipă doreşte. Dacă nu mai e nevoie de mine şi de Belo la FRF, atunci ar fi bine să ni se spună mai repede în faţă şi vom pleca noi, de bună voie. Eu nu ţin de scaun”, a încheiat Vlădoiu.

Hagi a dat semnalul de atac, Burleanu a replicat
Conflictul evident dintre Generaţia de Aur, care se grupase înainte de alegeri în jurul lui Gică Popescu, şi actualul preşedinte FRF a explodat de-a dreptul după ce Gică Hagi a criticat în termeni duri prima lună de mandat a lui Burleanu: „Nu s-a schimbat nimic, nu am văzut nimic. Nu s-a vorbit despre strategie, despre ceea ce trebuie să se întîmple în fotbalul românesc, absolut nimic. Un singur lucru a ieşit, o domnişoară care era în costum de baie şi care ne-a dat termen de o lună în care să spună dacă vine sau nu la federaţie. Fraţilor, treziţi-vă odată! Hai să ne trezim! Nu ştim dacă vine, dar o vedem în poză la plajă. Mai trebuie să se îmbrace şi un băiat la fel şi gata, ne-am dat dracu’. Fotbalul românesc s-a dus dracu’! De o lună vorbim despre ce? Eu nu am văzut nimic, strategie, nimic”, a tunat „Regele”. Răzvan Burleanu a reacţionat şi i-a dat un răspuns pe măsură lui Hagi: „În ceea ce îl priveşte pe domnul Gheorghe Hagi, îl consideram un om serios care nu pleacă urechea la zvonuri sau la intoxicări de trei parale. Deşi este cunoscut tuturor pentru misoginismul său, nu mă aşteptam la aceste declaraţii lipsite de acoperire, care să calomnieze o domnişoară”.

Scut în jurul „Regelui”
Imediat după cuvintele lui Burleanu, mai mulţi foşti internaţionali au sărit în apărarea lui Hagi, cei mai vehemenţi fiind Ioan Ovidiu Sabău şi Basarab Panduru. Cel din urmă l-a „taxat” pe şeful FRF: „După părerea mea, a făcut două mari greşeli. Una cînd l-a făcut neserios. Şi a doua, misogin. Aici iar e de discutat pentru că eu cred că sînt oameni şi el nu e primul care aruncă cuvinte cu înţelesuri”, a spus Panduru.

www.fanatik.ro

„Nu fac parte din aceeaşi Cooperativă”
Nici actualul director sportiv al FRF, Daniel Prodan, nu are o viaţă uşoară cu noua conducere. Totul a pornit după ce mai-marii federaţiei ar fi uitat de diurnele promise juniorilor de la naţionala Under 17 la deplasarea pentru Turneul de Elită din Scoţia. Diurnele au fost plătite din propriile buzunare de Prodan, care era şeful delegaţiei, şi de Costel Gîlcă, selecţionerul acelei reprezentative. Situaţia a fost infirmată de oamenii lui Burleanu, care au aruncat vina pe Prodan şi pe dorinţa acestuia de a-i distruge imaginea actualului preşedinte FRF. De aici a plecat un imens scandal, directorul sportiv făcînd dezvăluiri uluitoare: „Imediat după alegeri, la mine în birou, la cîteva zile, eram cu Stelică, Fane Iovan, cred că era şi Gîlcă, a venit domnul Chivorchian şi zice: <Băieţi, aveţi grijă cu selecţia la copii şi juniori>. Exact ca un leu care vine să-şi marcheze teritoriul. Atunci i-am zis: <Domnule Chivorchian, e adevărat că nu sîntem din aceeaşi generaţie, avem gîndiri diferite, dar vă respect pentru că aţi putea să-mi fiţi tată. Dar eu bag mîna în foc pentru selecţia pe care o face Bogdan Stelea la tineret şi pentru selecţia lui Costel Gîlcă la U17. Domnule Chivorchian, nu am făcut parte din aceeaşi Cooperativă>. Şi cu asta am încheiat. De aceea, noua conducere s-a simţit probabil lezată şi s-a inflamat”.

Plîngere la DNA împotriva lui Burleanu
În sens invers, nici Răzvan Burleanu nu a scăpat de furia lui Daniel Prodan, care a făcut o plîngere la DNA: „Am fost să fac un denunţ împotriva lui Burleanu în legătură cu achiziţionarea unor terenuri la Oneşti şi la Ploieşti. Acum, îl invit pe domnul Răzvan Burleanu să aducă plîngerea de viol de care vorbeşte şi se laudă cu ea, să o aducă şi să o ofere presei şi să o depună la organele competente, pentru a vedea care sînt acuzaţiile, care sînt dovezile de viol ale lui Didi Prodan!”, a spus încă directorul sportiv al FRF la ieşirea din sediul DNA. În aceste condiţii, zilele ca oficial FRF ale fostului fundaş de fier al naţionalei par numărate. Oamenii lui Burleanu caută acum soluţii pentru îndepărtarea lui Prodan, marele impediment fiind suma de 100.000 de euro pe care acesta o solicită pentru rezilierea contractului. Şi care nu există drept clauză de reziliere în contractul său cu FRF, conform declaraţiilor lui Burleanu.

Stelea şi Răducioiu, şi ei pe făraş!
Înlăturarea Generaţiei de Aur din FRF va fi definitivată prin demiterea lui Florin Răducioiu, antrenor la naţionala sub 15 ani, şi a lui Bogdan Stelea, selecţionerul naţionalei de tineret. Cei doi sînt văzuţi ca doi apropiaţi ai lui Gică Popescu, iar Burleanu nu îşi permite luxul să aibă în echipa sa vreun „trădător”. Dacă Răducioiu poate spera că va fi păstrat în funcţie pentru că pare inofensiv, Stelea este ca şi „executat”. „A fost pe faţă cu echipa lui Popescu şi a făcut campanie pentru fostul său coleg de la naţională. Va fi înlăturat cît de curînd, se caută un înlocuitor pe măsură. Mai are doi ani de contract, dar i se va propune o reziliere pe cale amiabilă. Dacă nu va dori, atunci va fi şi el şicanat ca alţii. Dar Stelică e băiat deştept şi se va da la o parte dacă va simţi că e ceva necurat”, au încheiat sursele FANATIK.

8.400 de euro, net, ia pe lună Anghel Iordănescu pentru funcţia de director tehnic al FRF

100.000 de euro a cerut Daniel Prodan pentru a rezilia contractul cu FRF