News

Un asteroid uriaş se întreaptă spre Pământ! A fost botezat după Zeul Haosului. Ce spune NASA

01.05.2019 | 15:20
Un asteroid urias se intreapta spre Pamant A fost botezat dupa Zeul Haosului Ce spune NASA

Un asteoid uriaș, numit după Zeul egiptean al Haosului, 99942 Apophis, se îndreaptă spre Pământ. Corpul ceresc va trece pe lângă Pământ peste 10 ani și se va afla la circa 30.000 de kilometri de Terra. Mai clar, evenimentul va avea loc pe data de 13 aprilie 2029.

Un asteorid uriaș, numit Apophis, după Zeul egiptean al Haosului, se îndreaptă spre Pământ

Cu toate că timp mai este, oamenii de știință care au participat la Conferința pentru Apărarea Planetară au anunțat că se poregătesc deja pentru moment. Potrivit foxnews.com, specialiștii urmează să discute despre efectele asteroidului asupra gravitației Pământului și despre cum să îi devieze în cazul unui scenariu teoretic. Despre marele eveniment a vorbit și Marina Brozovici, specialist NASA. „Apropierea asteroidului Apophis, în 2029, reprezintă o oportunitate incredibilă pentru știință.

Vom observa asteroidul atât cu telescopul optic, cât și cu ajutorul radarelor. Vom putea vedea detalii de câțiva metri care acoperă suprafața asteroidului”, a spus expertul pentru newsweek.com. Motivul pentru care oamenii de știință sunt atât de entuziasmați de Apophis este că asteroizii de această dimensiune trec rareori la o distanță atât de aproape de Pământ. Printre subiectele care vor fi discutate la conferință sunt efectele potențiale ale gravitației Pământului asupra asteroidului și strategiile de a învăța despre interiorul obiectului.

Un asteorid uriaş se întreaptă spre Pământ! A fost botezat după Zeul Haosului. Ce spune NASA
Corpul ceresc este numit după Zeul egiptean al Haosului, 99942 Apophis

În ziua apropierii, asteroidul va fi vizibil cu ochiul liber

„Știm deja că întâlnirea apropiată cu Pământul va schimba orbita lui Apohis, dar modelele noastre ar putea schimba modul în care acest asteroid se rotește și este posibil că vor exista unele schimbări de suprafață, cum ar fi avalanșele mici”, spune Davide Darnocchia, astronom al Centrului JPL pentru Studii de obiecte din apropierea Pământului (CNEOS).

Un asteorid uriaş se întreaptă spre Pământ! A fost botezat după Zeul Haosului. Ce spune NASA
specialiștii urmează să discute despre efectele asteroidului asupra gravitației Pământului

În ziua apropierii, asteroidul va fi vizibil cu ochiul liber, apărând ca o stea în mișcare pe cer peste emisfera sudică. Începând cu călătoria deasupra Australiei, se va ridica peste Oceanul Atlantic în doar o oră, înainte de a ajunge la Coasta de Vest a Statelor Unite spre seară.

Tags: