Fotbal intern

Fără frică de Dumnezeu. Un şef din fotbal a păcălit măicuţe cu miliarde de lei!

Călugăriţele de la Mănăstirea Dealu Mare, lăcaş aflat pe raza comunei Borăscu, au somat, recent, Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu să le fie achitate lucrările de realizare ale...
20.03.2014 | 16:20

Călugăriţele de la Mănăstirea Dealu Mare, lăcaş aflat pe raza comunei Borăscu, au somat, recent, Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu să le fie achitate lucrările de realizare ale chiililor de la Mănăstirea Dealu Mare.

Lucrările au fost realizate de firma lui Costi Izvoranu, Alpha Construct de la Mehedinţi, firma realizând lucrarea la cererea fostului preşedinte al clubului, Marin Condescu, care se dădea filantropul lăcaşului de cult, deşi achita bunăvoinţa şi rugăciunile măicuţelor, cărora le lucrează în arendă pământurile, din banii clubului de fotbal. Acum, noua conducere de la Pandurii a anunţat că nu va putea plăti solicitarea de la mănăstire, deoarece între aceasta şi club nu există vreun contract semnat. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Craiovei au anunţat miercuri că problema călugăriţelor nu vă rămâne însă nerezolvată, instituţia din Bănie urmând să se implice pentru găsirea unei soluţii pentru achitarea debitului făcut, pe înţelegerea neonorată, firmei constructoare.

1

Au dat explicaţii constructorului

Arhiepiscopia Craiovei, de care aparţine Mănăstirea Dealu Mare de la Borăscu, a devenit bună de plată pentru lucrările prestate de firma mehedinţeanului Izvoranu la lăcaşul de cult, la cererea lui Condescu. Instituţia este astfel obligată să acopere oalele sparte de fostul preşedinte al CS Pandurii, Marin Condescu obligându-se, cu un an în urmă, în faţa conducerii mănăstirii să achite la Dealu Mare realizarea chiliilor atât de necesare călugăriţelor de aici. Obligate de constructorul care îşi cerea banii pe lucrarea realizată, călugăriţele au somat, recent, CS Pandurii să le achite 3 miliarde de lei vechi, bani pe care ele trebuie să-i dea firmei lui Izvoranu. Dar cum între mănăstire şi club nu s-a semnat vreun contract, măicuţele având încredere în cuvântul “filantropului” Condescu, care le şi promisese sprijin, asta şi în schimbul dreptului de a lucra pământurile mănăstirii(ferma lui Condescu aflându-se la mică distanţă de mănăstire), acestea au fost puse în situaţia neplăcută de a da explicaţii constructorului.

2

Măicuţele l-au crezut pe cuvînt pe Condescu

După ce l-au rugat pe Condescu să plătească, aşa cum s-au înţeles, lucrările la chiliile mănăstirii făcute de firma lui Izvoranu pe barba fostului preşedinte de club, conducerea mănăstirii a fost obligată să ceară noii conduceri de la Pandurii rezolvarea situaţiei. Călugăriţele au fost însă refuzate, deoarece sponsorizarea promisă de Condescu nu figurează în vreun contract. Mai exact, Condescu făcea pe sponsorul la mănăstire pe banii clubului, iar când nu a mai avut acces la fonduri s-a dat la fund.

Bani de la Pandurii

Până când va obţine însă profit din creşterea bovinelor şi a caprelor, Condescu îşi făcuse socoteala că va face profit de pe cârca mânăstirii Dealu Mare, unde angajaţii fermierului lucrau, de ceva vreme, pământul. De mai puţin de o lună însă, relaţiile lui Condescu cu conducerea mănăstirii s-au răcit, călugăriţele de aici fiind supărate că Marin nu le-a achitat sponsorizarea de 3 miliarde făcute la chiliile lăcaşului de cult. Condescu nu oferea banii promişi însă din propriul buzunar, ci îi dădea de la Clubul Pandurii Târgu-Jiu, pe care acum nu-l mai poate manevra. Mănăstirea a rămas astfel fără lucrările de construcţie achitate, iar acum refuză să mai creadă în fermier.

sursa: gorjeanul.ro