Fotbal intern

Un club din play-off, interzis în cupele europene! Reacţia incredibilă a echipei

27.04.2018 | 14:14
Un club din playoff interzis in cupele europene Reactia incredibila a echipei

UPDATE, ora 17:40. FRF susţine că Astra Giurgiu a plătit datoria într-un alt cont decât cel cerut de fotbalist. În baza Codului Civil, Astra a făcut plata în contul de România al lui Nuno Pinto, cel în care îi achitase până atunci salariile. Reacţia Astrei:


Astra Giurgiu spera să se califice în cupele europene, formaţia antrenată de Gigi Mulţescu fiind la la cinci puncte de CSU Craiova, care ocupă poziţia a treia în play-off, ceea ce permite accesul în Europa League. În cazul în care oltenii rămân pe podium şi câştigă Cupa României, locul patru duce, la rândul lui, în Europa League. Speranţele giurgiuvenilor au fost năruite de Federaţia Română de Fotbal.

Vineri, site-ul FRF a anunţat care sunt cluburile din Liga 1 Betano care au primit licenţă UEFA pentru a participa în cupele europene. FCSB, CFR Cluj, CSU Craiova, Viitorul, Astra, FC Botoşani, Poli Iaşi şi Gaz Metan Mediaş au fost echipele care au solicitat licenţă.

Astra Giurgiu, singurul club din play-off, interzis în cupele europene

Dintre cele opt cluburi, Astra Giurgiu, singura din play-off, şi Gaz Metan Mediaş nu au primit licenţă. “Asociația Fotbal Club Astra pentru încălcarea art. 47, existând datorii restante către angajați. Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș pentru încălcarea art. 48, fiind în procedura de reorganizare judiciară conform legii insolvenței. Asociația Fotbal Club Astra a contestat hotărârea instanței de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor. Comisia de apel a pronunțat, astăzi, 27 aprilie, decizia definitivă și executorie, prin care s-a respins apelul formulat de club și s-a menținut hotărârea Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor – instanța de fond”, a fost anunţul postat pe site-ul FRF.