Fotbal intern

VIDEO. Un fotbalist, la un pas de moarte! “I-a băgat cheia pe gât!”

Fotbalul românesc a fost la un pas de tragedie, iar de această dată un copil putea să îşi piardă viaţa pe terenul de fotbal. Acest lucru era să se întâmple miercuri, în jurul prânzului,...
05.10.2017 | 20:14
VIDEO Un fotbalist la un pas de moarte Ia bagat cheia pe gat

Fotbalul românesc a fost la un pas de tragedie, iar de această dată un copil putea să îşi piardă viaţa pe terenul de fotbal. Acest lucru era să se întâmple miercuri, în jurul prânzului, la unul dintre meciurile organizate de AMFB, în colaboarare cu FRF, pentru descoperirea de jucători care pot să fie selecţionaţi la naţionale de juniori. Partida în care s-a produs nefericitul incident s-a desfăşurat între Bucureşti Sud şi Bucureşti Nord.

La Roşu au fost convocaţi mai mulţi jucători de la diferite şcoli de fotbal din Bucureşti şi judeţul Ilfov. FANATIK.RO a aflat că la terenul respectiv s-au prezentat copii de la Şcoala de fotbal Marius Lăcătuş. ProSport, Steaua, Juniorul şi Regal, etc. Însă evenimentul respectiv se putea transforma într-o mare tragedie dacă un părinte ,de profesie asistent medical, aflat în tribune la meciul copilului său, nu intervenea la timp.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

“Noi strigam disperaţi! A fost haos total!”

După ce copilul s-a lovit la cap acesta a rămas întins pe gazon, iar toată lumea a intrat în panică. FANATIK.RO a aflat că mama unui jucător prezentă la acest trial s-a grăbit din tribune să ajungă la fotbalistul căzut pe gazon. Profitând de faptul că este asistentă medicală de profesie Mariana Rusu i-a salvat viaţa copilului după ce a reuşit cu ajutorulul unei chei să îi scoată limba. Ulterior şi asistenta de pe salvarea aflată la stadion a ajuns pe terenul de fotbal, dar martori oculari au povestit pentru FANATIK.RO că maşina de prim ajutor nu era dotată corespunzător.

” Ne-am speriat terbil. Şi vă spun foarte sincer că dacă nu era doamna Mariana Rusu în tribune nu ştim dacă copilul mai scăpa. A avut noroc că această doamnă era de profesie asistentă medicală şi s-a grăbit să jungă la el pe teren. Noi strigam disperaţi la salvarea de la stadion, dar am observat că nici nu era dotată corespunzător. Doamna Rusu a cerut să i se aducă adrenalină pentru copil, dar cei de la salvare au spus că nu au la ei aşa ceva. Ulterior a mai fost chemată o a doua salvare, dar au venit şi cei de la SMURD. Însă femeia care l-a salvat pe acest jucător a fost doamna Rusu. Copilul îşi înghiţise limba, iar dânsa a reuşit să i-o scoată afară cu ajutorul unei chei. Vreo 20 de minute a fost un haos total la stadion. Tătăl acestui copil a sărit din tribune pe gazon şi se uita disperat cum fiul său se zbătea între viaţă şi moarte. Nu vreau să mai văd niciodată astfel de imagini”, a încheiat martorul respectiv.

VEZI MOMENTELE DRAMATICE ÎN IMAGINILE VIDEO OBŢINUTE DE FANATIK.RO

“Mama unui copil i-a salvat viaţa!”

Incidentul de la Roşu a fost confirmat pentru FANATIK.RO de către unul dintre martorii prezenţi la acest eveniment, fostul oficial al echipei CS Otopeni, Mugur Porumbacu cel care acum lucrează la Concordia Chiajna. “Este adevărat. Copilul a avut aceste probleme după ce s-a lovit în urma unui contact cu un adversar. Noi cei de prezenţi la faţa locului ne-am speriat teribil. Nu este adevărat că salvarea de la stadion nu era dotată corespunzător.

Copilul care s-a lovit pe teren era de la şcoala de fotbal Marius Lăcătuş. Este adevărată informaţia pe care o aveţi. O doamnă din tribună i-a dat un prim ajutor. Se pricepea, deoarece era şi asistentă medicală de profesie. Dar alături de doamna respectivă a intervenit şi asistenta de pe salvarea de la stadion. Am mai chemat şi o a doua salvare, deoarece ne speriasem foarte tare. Am chemat şi pe cei de la SMURD, iar copilul şi-a revenit. Însă el a fost dus pentru controale amănunţite la spital”, a încheiat Porumbacu.