News

Un elev din Gorj a fugit de acasă după ce a luat notă mică la simulare. Cum îl pedepsiseră părinții

24.03.2019 | 16:37
Tânărul este dat în urmărire națională, pentru că a dispărut de acasă

Un elev de 15 ani din județul Gorj a fugit de acasă, după ce părinții l-au certat pentru rezultatele slabe obținute la simularea evaluării naționale.  Pentru că a luat nota 4 la proba de matematică, mama a decis să-l pedepsească, confiscându-i telefonul mobil.

Au trecut deja 4 zile, iar elevul este de negăsit

Băiatul, care este elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială din Fărcășești, județul Gorj, n-a fost foarte încântat de pedeapsa primită din partea părinților, astfel că a decis să fugă de acasă. Este deja a patra zi de când adolescentul a dispărut fără urmă.

Disperați, părinții au cerut ajutorul poliției, dar nici anchetatorii nu par a avea mai mult succes. După patru zile de căutări, oamenii legii au hotărât să ceară ajutorul populației pentru găsirea tânărului de 15 ani.

Băiatul este elev în clasa a VIII-a și a fugit de acasă, după ce părinții l-au pedepsit pentru o notă mică
Băiatul este elev în clasa a VIII-a și a fugit de acasă, după ce părinții l-au pedepsit pentru o notă mică

 

Ciprian este dispărut de 4 zile. Părinții îl caută cu disperare

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Gorj, Corina Scurtu, a declarat că tânărul a fost dat în urmărire națională, după ce joi a dispărut de acasă în condiții suspecte, mai ales că nu obișnuia să facă acest lucru și nu le-a creat niciodată probleme părinților.

Mama băiatului susține că a decis să-l pedepseacă pentru că obținuse o notă mică la simularea evaluărilor naționale, astfel că i-a luat telefonul mobil, interzicându-i totodată să meargă la fotbal. Ciprian este junior la clubul Jiul Rovinari.

„Suntem prin pădure, îl căutăm peste tot. A luat o notă mică la simulare, nu era supărat pe tema asta, deoarece nu se trec în catalog şi nu îl afectează cu nimic. Luase un 4 la matematică. La română luase peste 9, are numai 9 şi 10 la şcoală. A fost afectat că, în ziua respectivă, joi, i-am luat telefonul şi i-am spus să nu meargă la Rovinari, nu l-am lăsat să plece la antrenamentele de la fotbal. Să vină acasă, că nu se întâmplă nimic. A venit de la şcoală, mi-a povestit ce s-a întâmplat, ne-am certat de i-am luat telefonul, i-am spus să nu plece niciunde. Nici măcar nu am apucat să văd pe unde a ieşit. Eu am probleme de sănătate şi am fost în spital când a fost simularea. Profesorii mi-au spus să stau liniştită, că nu se trec în catalog. I-am spus ca pedeapsă, duminică era ziua lui, pe 17, nu o să-i fac ziua, dar eu fiind în spital, soţul i-a făcut-o, deci nu l-a pedepsit nimeni. Se înscrisese la Liceul Militar în Craiova” , a declarat mama tânărului, îngrijorată de dispariția fiului său.

După ce am ieşit din spital, i-am spus că trebuia să pună mâna să înveţe mai bine, să se gândească la faptul că s-a înscris la liceul militar. El a vrut să meargă joi la antrenament şi, deoarece aveam eu treabă, i-am spus să mă ajute şi de aici el a început cu jigniri la adresa mea. Mi-a spus <lasă, că îţi arăt eu ţie, plec de acasă>, dar nu l-am crezut în stare. Mai are un frate mai mic. Îl roagă să vină acasă” , a mai spus mama elevului de la Fărcășești.

Când a plecat de acasă, Ciprian purta un tricou roșu, pantaloni gri și papuci de cauciuc albaștri. Are 1,65 metri înălțime, 50 de kilograme, ochi albaștri și părul șaten.  Cei care pot oferi informații pentru găsirea tânărului, sunt rugați să sune la 112.