Fotbal intern

Un fost antrenor de la FCSB a preluat o echipă din Liga 2. Are ca obiectiv salvarea de la retrogradare

15.04.2019 | 22:12
Viorel Tănase și Nicolae Dică la un antrenament susținut de FCSB! Primul a preluat o echipă din Liga 2

Viorel Tănase, fostul antrenor de la FCSB, a preluat Energeticianul, formație care evoluează în Liga a 2-a. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de luni, iar acesta are ca obiectiv să salveze echipa de la retrogradare cu opt etape rămase de disputat în sezonul 2018 – 2019, conform liga2.prosport.ro.

Viorel Tănase, fost antrenor la FCSB, a preluat o echipă din Liga 2

Oficialii lui Energeticianul au hotărât să îl pună antrenor principal pe Viorel Tănase, după ce George Zima nu a mai dorit să continue pe banca tehnică a grupării din Liga 2, iar în ultima etapă echipa a fost condusă de Emil Szolomajer. Formația din eșalonul secund se află pe locul 14, cu 33 de puncte, la egalitate cu Farul Constanța și la 3 puncte în fața locului 16, cel care duce în Liga 3.

Viorel Tănase a fost ultina dată antrenor principal la FCSB, dar doar în acte. Acesta a fost pe banca tehnică a vicecampioanei României în perioada iunie 2017 – decembrie 2018, perioadă în care l-a “acoperit” pe Nicolae Dică, cel care nu avea licență pentru a antrena în Liga 1 Betano.

Mihai Stoica, Nicolae Dică și Viorel Tănase la meciul FCSB – Poli Iași

Prima măsură luată de Viorel Tănase

Energeticianul a pierdut pe teren propriu cu Ripensia Timișoara, scor 2-3, în etapa 30 din Liga 2, iar pe banca tehnică a echipei a stat Emil Szolomajer, cel care în acte avea funcția de antrenor principal, dar care i-a fost secund lui George Zima. Cel din urmă renunțase să mai stea pe banca celor de la Energeticianul după înfrângerea de la mijlocul săptămânii trecute, atunci când Dacia Unirea Brăila s-a impus cu 1-3.

După ce Viorel Tănase a fost prezentat oficial la Energeticianul, fostul mijlocaș care a evoluat pentru Oțelul, Dinamo, Maccabi Netanya și FC Argeș a decis ca fundașul Daniel Lung, căpitanul Energeticianului, să își rezilieze contractul, după ce la Brăila a fost schimbat la pauză și la meciul cu Ripensia nu a prins lotul, anunță Ziarul Văii Jiului.