Fotbal international

Un fost fotbalist de la CFR Cluj, amenințat de clanurile mafiote. Ce au vrut să îi impună

30.11.2018 | 21:36
Un fost fotbalist de la CFR Cluj amenintat de clanurile mafiote Ce au vrut sa ii impuna

Roberto de Zerbi, fostul jucător al celor de la CFR Cluj, a fost amenințat de clanurile mafiote în anul 2015, când o antrena pe Foggia în Liga a treia din Italia. Mafioții au vrut să îi impună italianului mai mulți jucători la echipă. 30 de persoane implicate în acest scandal au fost arestate recent în Italia.

Fostul mijlocaș ofensiv și-a început cariera de antrenor în anul 2013 la Darfo Boario, echipă care joacă acum în Liga a patra italiană. În 2014 a semnat cu Foggia, unde a stat până în 2016, când a preluat-o pe Palermo. După un sezon a plecat la Benevento, iar în prezent o antrenează pe Sassuolo în Serie A. Echipa sa ocupă locul 8 în campionat după 13 etape jucate, cu 19 puncte, la egalitate cu AS Roma.

Roberto de Zerbi, amenințat de clanurile mafiote

În perioada în care s-a aflat la cârma echipei Foggia, Roberto de Zerbi a fost supus unor presiuni uriașe venite din partea clanurilor mafiote din zonă, care au vrut să îi impună mai mulți jucători. Printre aceștia s-a aflat și Luca Pompilio, fotbalist despre care se vorbește că ar avea legături cu interlopii din Italia. În anul 2015, atât Roberto de Zerbi, cât și directorul sportiv al clubului, Giuseppe Di Bari, dar și fiul acestuia, Antonio Sannella, au primit amenințări din partea mafioților.

Polițiștii italieni au descins recent la mai multe locuințe din Italia, având informații că la adresele respective ar locui persoane implicate în scandalul din 2015. În urma raidului au fost arestați 30 de suspecți.

Roberto de Zerbi a jucat la CFR Cluj

Roberto de Zerbi a fost împrumutat de CFR Cluj de la Napoli în februarie 2010, iar în luna august a aceluiași an a venit la gruparea din Gruia liber de contract. În cele 30 de partide jucate pentru ardeleni, italianul a marcat 8 goluri și a dat 6 pase decisive. De Zerbi a mai jucat la Como, Calcio Lecco, Monza, Avellino, Foggia, Brescia, Arezzo, Catania și Napoli. Și-a încheiat cariera de fotbalist la Trento, în Serie D.