Fotbal international

Un fost fotbalist român are şi el probleme cu legea în Belgia! A fost implicat în MAFIA PARIURILOR!

O dată cu condamnănile celor trei: Cristi Borcea, Giovani Becali şi Liviu Ciobotariu, vă reamintim faptul că mai există un fost fost fotbalist român care are şi acum probleme cu legea în...
10.11.2016 | 14:44
Un fost fotbalist roman are si el probleme cu legea in Belgia A fost implicat in MAFIA PARIURILOR

O dată cu condamnănile celor trei: Cristi Borcea, Giovani Becali şi Liviu Ciobotariu, vă reamintim faptul că mai există un fost fost fotbalist român care are şi acum probleme cu legea în Belgia!

Marius Mitu, jucător crescut la Steaua, dar care a atins apogeul carierei îmbrăcînd tricoul formaţiei Anderlecht, are probleme mari cu legea din Belgia! Acesta a fost implicat în mafia pariurilor, dosarul fiind pe rol încă din 2006.

Riscă ÎNCHISOAREA pentru trucarea de meciuri

Marius Mitu riscă între 10 şi 20 de luni de închisoare, alături de alţi opt foşti fotbalişti de la Lierse. În plus, riscă şi amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de euro. Pentru chinezul Zheyun Yen, capul acelei reţele care trîntea meciuri, procurorul a cerut o pedeapsă de şase ani de puşcărie şi 200.000 de euro amendă. Fostul antrenorul al echipei Paul Put ar putea lua o pedeapsă cu executare de 24 de luni, iar secundul Patrick Deman riscă 20 de luni şi tot 5.000 de euro amendă.

Filmul meciurilor aranjate

Ce se întîmpla mai exact la Lierse. Conducerea clubului, care avea mari probleme financiare, a fost abordată la un moment dat de un presupus om de afaceri chinez. Acesta a fost prezentat de conducere celor mai buni opt jucători, printre printre ei se afla şi Marius Mitu. Chinezul le-a transmis că echipa stă prea bine în clasament şi că ar trebui să piardă cîteva meciuri. După fiecare meci pierdut, chinezul se întîlnea cu jucătorii şi le oferea sume mari de bani, puse într-un plic sigilat.

Chinezul umblă liber şi acum

Autorităţile au stabilit că s-au pariat sume importante în China pe meciurile din campionatul belgian. De asemenea, omul de afaceri chinez este acuzat că ar fi contactat 14 cluburi profesioniste din Belgia şi ar fi aranjat 12 meciuri. Dosarul încă n-a fost soluţionat din cauză că Zheyun Yen încă n-a fost prins de poliţie nici pînă în momentul de faţă.

90 de meciuri a disputat Adrian Mitu pentru Lierse în perioada 2002-2005. În tot acest timp a marcat 18 goluri.