Fotbal intern

Negoiţă îl schimbă pe “Pufi” cu un portar de Serie A

Cristian Bălgrădean este pe picior de plecare de la Dinamo, motiv pentru care oficialii "cîinilor" caută variante pentru a aduce un titular, cu atît mai mult cu cît şi situaţia rezervei...
15.04.2014 | 16:44
Negoita il schimba pe Pufi cu un portar de Serie A

Cristian Bălgrădean este pe picior de plecare de la Dinamo, motiv pentru care oficialii “cîinilor” caută variante pentru a aduce un titular, cu atît mai mult cu cît şi situaţia rezervei Kristijan Naumovski este incertă. Macedoneanului îi expiră contractul în această vară şi, chiar dacă şefii i-au propus prelungirea, se pare că acesta nu este încîntat să continue în “Ştefan cel Mare”.

Din aceste motive, conducătorii s-au reorientat rapid şi au început să cerceteze atent piaţa portarilor din Liga 1. Conform surselor FANATIK.RO, trei nume sînt pe lista oficialilor din “Groapă”, aceştia fiind Mauro Goicoechea (Oţelul), Nicolae Calancea (Ceahlăul) şi Florin Iacob (FC Braşov). Toţi trei au debutat în Liga 1 în 2014!

Iacob este prima variantă

În viziunea şefilor, cel mai potrivit care să se plieze pe proiectul lor este Florin Iacob, cel care a debutat în Liga 1 în acest sezon în poarta “stegarilor”. Tînarul de 20 de ani figurează în lotul braşovenilor de mai multe sezoane, iar pasul spre prima echipă a fost făcut în 2014, după cîteva evoluţii foarte bune în tricoul Unirii Tărlungeni, formaţie de liga a doua unde a fost împrumutat pe perioada turului. Iacob a impresionat prin reflexe şi intervenţiile sigure pe care le-a avut în poarta echipei de sub Tîmpa, contribuind în multe meciuri la strîngerea unor puncte care îşi ajută echipa în lupta pentru evitarea retrogradării. Oficialii dinamovişti îl consideră ideal pentru proiectul care se desfăşoară în acest moment în “Ştefan cel Mare”, cu atît mai mult cu cît acesta s-ar încadra şi în bugetul salarial gîndit de aceştia.

florin-iacob

CV-ul lui Goicoechea le face cu ochiul

Cel mai probabil, Iacob va fi o ţintă mult mai accesibilă în cazul FC Braşov ar retrograda, pentru că în acest caz “stegarii” ar putea accepta o sumă de transfer convenabilă şi pentru “cîini”. Al doilea pe listă este uruguayanul Mauro Goicoechea, portar de 26 de ani care în trecut a jucat pentru AS Roma, iar în acest moment este titular la Oţelul. Sud-americanul mai are doi ani de contract cu fosta campioană a României, începînd din vară, dar situaţia ar putea să nu mai conteze atît de mult dacă Oţelul retrogradează. În acest caz, Goicoechea ar urma să fie cedat. Dinamoviştii ar agrea un goalkeeper cu experienţă, mai ales că s-a adaptat foarte bine în Liga 1, însă pretenţiile sale financiare ar putea fi mai piperate decît bucureştenii i-ar putea oferi.

Calancea, varianta mai accesibilă

Al treilea nume este tot al unui portar cu experienţă, Nicolae Calancea de la Ceahlăul. Internaţionalul moldovean împlineşte 28 de ani în august şi cu toate că a fost transferat de nemţeni abia în această pauză de iarnă, impactul său în Liga 1 a fost excelent, iar intervenţiile sale au dat siguranţă defensivei galben-negrilor. Din punct de vedere al cheltuielii, Calancea s-ar putea dovedi cel mai accesibil pentru “cîini”, avînd în vedere relaţiile bune în care se află cele două cluburi, care au mai colaborat în iarnă şi la împrumutul lui Gelu Velici în “Groapă”, iar în prezent discută despre posibilitatea venirii din vară la Dinamo a lui Andrei Marc.

calancea-001_400_02

22 de meciuri a jucat Iacob în sezonul 2013-2014, primind 24 de goluri. 13 partide pentru Tărlungeni în liga a doua, 7 pentru FC Braşov în primul eşalon şi două în Cupa României

8 partide a bifat Mauro Goicoechea în Liga 1 în 2014, în care a primit nouă goluri

8 jocuri are şi Nicolae Calancea în tricoul Ceahlăului, în care a încasat opt goluri