Fotbal intern

Un grup de investitori din Italia a vrut să preia un club din Liga 1: “Era ceva foarte serios!”

Iuliu Mureşan a revenit în acest week-end alături de echipa din Gruia, chiar înainte de meciul disputat de CFR Cluj cu Astra Giurgiu, scor 5-1....
22.08.2016 | 13:29
Un grup de investitori din Italia a vrut sa preia un club din Liga 1 Era ceva foarte serios

Iuliu Mureşan a revenit în acest week-end alături de echipa din Gruia, chiar înainte de meciul disputat de CFR Cluj cu Astra Giurgiu, scor 5-1.

Oficialul formaţiei din Gruia a comentat în legătură cu prestaţia fotbaliştilor antrenaţi de Vasile Miriuţă şi a dezvăluit că echipa va fi foarte probabil nevoită să vîndă un jucător de bază pentru a rezolva problemele financiare pe care le întîmpină de o bună perioadă de timp.

Mureşan susţine că gruparea din Gruia a negociat în urmă cu puţin timp cu două grupuri de investitori străini care şi-ar fi dorit să preia tripla campioană a României. Acesta a dezvăluit şi care au fost motivele pentru care nu s-a ajuns la un acord.

“Avem şi oferte pentru doi jucători. Am analizat acum cu cei care conduceam clubul şi cu Vasile Miriuţă şi e posibil să transferăm (n.r. să vîndă) un jucător sau chiar doi. În străinătate. Nu pot să vă spun cine. S-ar putea să plece în Rusia un jucător. Bani nu chiar buni, aproximativ. Pe bani buni vindem cînd eram foarte buni, acum vindem pe mai puţin, dar sînt bineveniţi.

Situaţia s-ar putea schimba cu o infuzie de capital ce ar putea fi făcută de un grup de investitori. Din păcate, la noi cluburile cheltuiesc mai mult decît produc. Clubul este pe pierdere per-ansamblu, după ultimii 14-15 ani. Domnul Paszkany a băgat mult mai mulţi bani decît putem noi produce şi pierderea e mare, dar a fost o treabă asumată.

Sigur, am jucat de trei ori în Liga Campionilor şi în Liga Europa, iar o dată ne-am şi calificat din preliminarii, pentru că de două ori am mers direct. Din păcate, fotbalul românesc e încă dependent de acţionari care trebuie să bage bani.

Au fost două grupuri de investitori care şi-au arătat interesul să investească în club, dar s-au întîmplat două chestii. Prima dată a fost luat fotbalul la control şi s-a constatat că datorăm statului 10 milioane de euro şi s-au speriat investitorii cînd au auzit că trebuie să mai dea 10 sau 11 milioane de euro.

Era un grup anglofon, nu pot să spun mai mult. Apoi, tot statul a venit şi a anulat decizia. S-a făcut o amnistie fiscală, pentru că noi lucrăm conform legii. Suma s-a anulat, dar investitorii n-au mai revenit.

A doua oară erau nişte investitori din Italia. Era ceva foarte serios şi chiar îmi pare rău că nu vă pot spune numele. Atunci a apărut cealaltă situaţie, în care sînt implicat şi eu şi s-au retras şi ei. Moggi? Nu, un nume mai important. Îmi pare rău că nu pot spune. Berlusconi? Nu, nu ştiu. Poate dacă ar face o echipă de fete…cred că ar fi interesat de românce, ca să fac o glumă”, a spus Iuliu Mureşan pentru prosport.