News

Un important lider PSD, acuzat de şantaj, arestat preventiv

Vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, miercuri, contestaţia procurorilor DNA împotriva...
23.12.2015 | 20:15
Un important lider PSD acuzat de santaj arestat preventiv

Vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, miercuri, contestaţia procurorilor DNA împotriva deciziei de a fi plasat în arest la domiciliu, potrivit România TV. Decizia Instanţei supreme este definitivă.

Procurorii DNA îl acuză pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Vasile Govor, de folosirea influenţei sau autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (două infracţiuni), şantaj în formă agravată (patru infracţiuni).

Potrivit procurorilor, în perioada august-octombrie 2013, Mircea Vasile Govor, folosindu-se de influenţa şi autoritatea funcţiilor deţinute, printr-un intermediar, a intervenit la persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru a obţine numirea, detaşarea, împuternicirea sau menţinerea în funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul nou înfiinţatei Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare (AJFP) a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

“Procedând în acest fel, pe lângă faptul că a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, inculpatul Govor Mircea Vasile a urmărit să obţină/menţină protecţia societăţilor comerciale controlate de el şi familia sa din partea organelor fiscale din judeţul Satu Mare şi obţinerea unor beneficii personale sau pentru filiala partidului pe care-l conducea la nivel local (bani)”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Mircea Govor mai este acuzat că, în perioada septembrie 2013 – martie 2014, a intervenit pe lângă aceleaşi persoane din conducerea ANAF pentru ca un apropiat să promoveze examenul pentru obţinerea unui post de conducere sau de execuţie în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea (instituţie nou înfiinţată), fie să obţină o funcţie de conducere în cadrul AJFP Satu Mare, fără ca acest lucru să se materializeze ulterior.

Citeste mai mult pe RTV.NET