News

Un medic de la Institutul Oncologic din București, reținut pentru 24 de ore. Procurorii îl acuză de luare de mită

Procurorii acuză un medic de la Institutul Oncologic din București că a cerut 9.500 lei, din care a primit 6.000, pentru a realiza o intervenție chirurgicală.
25.03.2022 | 14:07
Un medic de la Institutul Oncologic din Bucuresti retinut pentru 24 de ore Procurorii il acuza de luare de mita
Medicul este acuzat că aluuat mită 6.000 de lei pentru a realiza o intervenție chirurgicală. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au reținut un medic al Institutului Oncologic București. Acesta este acuzat că ar fi solicitat și primit mită pentru a realiza o intervenție chirurgicală, notează Adevărul.

Medicul a cerut mită pentru o intervenție chirurgicală

După cum explică procurorii în comunicatul pe care l-au dat publicității, medicul de la “Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București a cerut 9.500 lei de la o persoană care, ulterior, l-a denunțat autorităților.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, medicul a fost de acord cu o reducere a sumei pe care a cerut-o respectivei persoane. Astfel, el ar fi acceptat 6.000 de lei.

După denunț, medicul ar fi primit suma convenită de la respectiva femeie pe 24 martie 2022.

“La data de 03.03.2022 inculpatul, medic în cadrul Institutului Oncologic Bucureşti, a pretins suma de 9.500 lei, cuantum pe care l-a redus apoi la suma de 6.000 lei, pentru a realiza o intervenţie chirurgicală în cadrul unităţii medicale menţionate, sumă pe care a primit-o de la martora denunţătoare la data de 24.03.2022”, au transmis procurorii.

ADVERTISEMENT

După cum au transmis procurorii, în cazul în cazul medicului acuzat că a primit mită a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

“La data de 24.03.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unui inculpat sub aspectul infracţiunii de luare de mită”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, medicul a ajuns în fața judecătorilor Tribunalului București, în cazul său fiind propusă arestarea pentru 30 de zile.

“În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului pe o durată de 30 de zile”, se mai arată în comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT

Cercetările în acest caz vor fi realizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Anticorupție.

ADVERTISEMENT
Tags: