Fotbal intern

Un nou stadion de 10 mii de locuri se construiește în România! Orașul nu are nici măcar o echipă în primele 3 eșaloane

15.03.2019 | 10:19
Arena din Slatina va avea o capacitate de 10 mii de locuri

Un nou stadion de 10 mii de locuri se construiește în România după ce consilierii locali din Slatina au aprobat un proiect de hotărâre prin care şi-au dat acordul pentru predarea către Compania Naţională de Investiţii (CNI) SA a arenei „1 Mai”. În locul acesteia se va ridica de la zero un nou stadion, dar constructorul a stipulat clar în contract câteva cerințe.

Un nou stadion de 10 mii de locuri se construiește în România!

Astfel, Consiliul Local Slatina s-a obligat ca după ce primeşte amplasamentul şi obiectivul realizat să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină pe o perioadă de minimum 15 ani. De remarcat că valoarea investiţiei în noua arenă se ridică la 90 de milioane de lei, bani care vin de la bugetul statului sau diferite fonduri. Un singur lucru trebuie să facă Primăria orașului – să suporte cheltuielile privind demolarea construcţiei existente şi cele pentru racordarea noii arene la reţelele de utilităţi

Ce se întâmplă cu vechiul stadion

De remarcat că după ce se obșine Ordinul de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, primăria orașului Slatina se obligă să demoleze construcţiile aflate pe amplasament, în care intră, în mod evident, și vechea arenă pe care își disputau în trecut meciurile de pe teren propriu două formații, FC Olt Slatina și CSM Slatina. Ultima se află deocamdată în Liga a 4-a.

„Încheierea protocolului de predare a amplasamentului se va face după demolarea construcţiilor existente pe teren, între reprezentanţii Consiliului Local – Direcţia Administrarea Patrimoniului şi CNI SA. Se aprobă finanţarea din bugetul local al municipiului Slatina a cheltuielilor neeligibile: demolare construcţii stadion şi racordurile la utilităţi (electrică, apă,canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat)”, se arată în proiectul aprobat și citat de cei de la gazetanoua.ro.

  • 15 ani este obligată Primăria să întrețină noua arenă după ce aceasta îi este predată „la cheie”