Fotbal intern

Un nou stadion în România! Când va fi gata arena. “În noiembrie vom încheia o parte importantă din această lucrare!”

România va avea un nou stadion. UTA Arad se va bucura de el

România va avea un nou stadion la începutul anului 2019. UTA Arad, echipă care evoluează în Liga a 2-a şi care speră să promoveze în primul eşalon fotbalistic la finalul ediţiei 2018 – 2019, va putea juca pe noul stadionb de ultima generaţie, iar lucrările au intrat în linie dreaptă.

Gheorghe Maxinan, patronul firmei care se ocupă de reconstrucţia stadionului “Francisc Neumann”, a vorbit despre starea în care se află arena din România şi a declarat că lucrările la structura de beton a tribunelor şi cele la acoperiş vor fi finalizate pe 21 noiembrie. După aceste lucrări se va amenaja gazonul, iar termenul de inaugurare a arenei este stabilit, în cel mai bun caz, în primăvara lui 2019.

România va avea un nou stadion. UTA Arad se va bucura de el

“Pe 21 noiembrie vom încheia o parte importantă din această lucrare de anvergură. Este vorba despre structura de beton, structura metalică a acoperişului, învelitoarea de tablă a acoperişului şi compartimentele pentru grupurile sanitare situate la pleuze şi tribuna II. Lucrările efective care ne revin nouă, în faza contractului avut cu Primăria Arad, se vor finaliza în primăvara anului viitor”, a spus Gheorghe Maxinan, patronul firmei care se ocupă de reconstrucţia stadionului “Francisc Neumann”, pentru aradon.ro.

România trebuie să modernizeze alte 4 arene pentru EURO 2020

Imagine de la stadionul din Arad
Lucrările de la noul stadion din România sunt avansate

După ce arena din Arad o să fie gata, atunci va intra într-o companie selectă, alături de “Arena Naţională”, “Cluj Arena”, “Ion Oblemenco” şi “Ilie Oană”. În România s-a construit şi un nou stadion la Târgu Jiu, dar acesta nu poate să fie folosit din cauza faptului că banii destinaţi pentru amenajările exterioare au fost alocaţi mai târziu.

Pentru EURO 2020, România trebuie să finalizeze lucrările la patru stadioane din Bucureşti iar acestea sunt “Steaua”, “Rapid”, “Dinamo” şi “Arcul de Triumf” Data estimată de oficialităţile române pentru finalizarea arenelor este de 30 martie 2020. România va găzdui patru meciuri la EURO 2020, trei din faza grupelor şi una din optimi.

Tags: