Fotbal international

Un portar a marcat golul începutului de 2019! S-a bucurat ca un adevărat atacant! Video

12.01.2019 | 19:45
Un portar a marcat golul inceputului de 2019 Sa bucurat ca un adevarat atacant Video
ADVERTISEMENT

Un portar din Irlanda de Nor a marcat golul începutului de 2019. Elliott Morris a devenit vedeta lui Glentoran după ce a deschis scorul în meciul cu Institute, partidă disputată în etapa a 25-a din NIFL Premiership. Portarul de 37 de ani a reuşit să înscrie din propria jumătate şi s-a bucurat ca un adevărat atacant.

În minutul 10 al meciului Institute – Glentoran, Elliott Morris a bătut o lovitură liberă din propria jumătate şi s-a gândit să-l surprindă pe portarul adversarilor. Fotbalistul de 37 de ani a şutat, iar Glenn Gallagher nu a putut să oprească mingea să intre în poarta nou-promovatei care ocupă locul şate în prima ligă din Irlanda de Nord. Glentoran a obţinut victoria, scor 2-0, dar este departe de locurile care permit calificarea în play-off-ul din NIFL Premiership.

ADVERTISEMENT

Un portar a marcat golul începutului de 2019. Cine este Elliott Morris

Elliott Morris este portarul care a marcat golul începutului de 2019. Fotbalistul de 37 de ani a jucat de-a lungul timpului pentru West Bromwich Albion, Doncaster Rovers şi Glentoran. La formaţia din Belfast, nord-irlandezul evoluează din 2002 şi a strâns peste 700 de meciuri, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei. În 2003, Elliott Morris a debutat la echipa naţională U21 a Irlandei de Nord, însă nu a reuşit să facă pasul spre selecţionata mare.

Din decembrie 2010 nu se mai întâmplase ca un portar să marcheze în prima ligă din Irlanda de Nord. Rogerio Ceni este goalkeeper-ul care a marcat cel mai multe goluri în istorie, 131 de reuşite pentru Sao Paulo. În fotbalul din România, Mircea Bornescu este lider la acest capitol, cu 13 goluri înscrise. Rică Răducanu, Florin Tene, Khalid Fouhami, Helmuth Duckadam, Robert Bălăeţ, Tudorel Călugăru sau William Zombory sunt alţi portari care au marcat în prima ligă din România de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT