Fotbal intern

Un român în brigada de arbitri de la amicalul România – Chile

30.05.2018 | 23:44
Un roman in brigada de arbitri de la amicalul Romania  Chile

Un român va face parte din brigada care va conduce joi după-amiază la Graz amicalul România – Chile! Nu este vorba de vreun arbitru din ţara noastră, ci de un român care locuieşte şi are cetăţenie în Austria, ţara gazdă a acestui amical. Este un eveniment inedit în istoria echipei naţionale.

Cel în cauză se numeşte Christian Petru Ciochirca şi are numai 28 de ani. La acest meci va îndeplini funcţia de arbitru de rezervă.  Ciochirca s-a născut la București, la data de 20 iunie 1989, cu doar câteva luni înaintea Revoluției din decembrie ’89, care a dus la căderea regimului comunist condus de către Nicolae Ceaușescu. Apoi, Christian-Petru a emigrat în Germania, alături de părinţii săi.

Românul din brigada amicalului cu Chile a debutat în Bundesliga austriacă

Între timp Ciochirca s-a mutat în Austria şi este considerat un arbitru de mare parspectivă, cu mari şanse ca în curând să devină arbitru FIFA. A debutat deja în Bundesliga austriacă, unde a avut prestaţii foarte apreciate, acesta fiind şi motivul pentru care specialiştii îi întrevăd un mare viitor în arbitraj, cu speranţe reale de a reprezenta cât mai sus arbitrajul austriac în scurt timp.

Un român în brigada de arbitri de la România - Chile. Are 28 de ani şi cinci meciuri conduse în prima divizie a Austriei
Un român în brigada de arbitri de la România – Chile. Are 28 de ani

Partida România – Chile va fi condusă de trioul austriac  Christopher Jager – la centru,
 Christian Riglerşi  Andreas Staudinger – asistenţi. Românul Ciochirca  a condus deja cinci partide din prima divizie austriacă, ultima fiind chiar în recentul sezon încheiat Altach – Sankt Polten 1-3. În total, are cinci meciuri în Bundesliga, 14 în Erste Liga şi trei în Cupa Austriei.