Fotbal international

Un stadion legendar din Europa va purta numele “CR7”! Motivul asocierii cu marca lui Cristiano Ronaldo

08.04.2019 | 18:38
Un stadion legendar din Europa va purta numele "CR7"

Un stadion legendar din Europa va purta numele “CR7” în curând. Marca lui Cristiano Ronaldo generează venituri incredibile, iar Sporting Lisabona vrea să profite de pe urma acestui lucru. Conducătorii clubului sunt decişi să schimbe numele stadionului “Jose Alvalade” în viitorul apropiat.

Un stadion legendar din Europa va purta numele “CR7”. Ce variante au oficialii lui Sporting

Oficialii lui Sporting iau în considerare posibilitatea ca numele stadionului să poarte numele “CR7”, iar presa din Portugalia a anunţat că există două variante. Conform O Jogo, arena “Jose Alvalade” ar putea să fie denumit “CR7 Stadium” sau “Alvalade CR7”. Frederico Varandas, preşedintele lui Sporting, a început deja negocierile cu persoanele din anturajul lui Cristiano Ronaldo, care se ocupă de marca fotbalistului portughez.

Oficialii lui Sporting au fost de acord cu varianta propusă de Frederico Varandas, motiv pentru care negocierile ar fi început deja. Decizia portughezilor este legată de aspecte financiare, care ar ajuta clubul. Dacă stadionul va purta numele “CR7”, conducătorii sunt siguri că popularitatea echipei va creşte şi va aduce noi sponsori. În plus, Sporting ar putea să intre pe piaţa asiatică, unde fotbalistul lui Juventus este foarte popular.

Un stadion legendar din Europa va purta numele "CR7"
Un stadion legendar din Europa va purta numele “CR7”

Cristiano Ronaldo a jucat o singură dată pe noul stadion “Jose Alvalade”

Stadionul “Jose Alvalade” a fost inaugurat pe 6 august 2003, când Sporting a învins-o pe Manchester United, scor 3-1, într-un meci amical. Partida este singura pe care Cristiano Ronaldo a jucat-o pe actuala arenă, fiind transferat de Sir Alex Ferguson la scurt timp.

Arena lui Sporting are o capacitate de 50.095 de locuri şi a găzduit cinci meciuri la Campionatul European din 2004. Un an mai târziu, pe “Jose Alvalade” s-a jucat finala Cupei UEFA, pierdută de formaţia din Lisabona în faţa lui ŢSKA Moscova, scor 1-3. Cristiano Ronaldo a marcat cinci goluri în cele 31 de meciuri jucate pentru Sporting în sezonul 2002-03, singurul în care a îmbrăcat tricoul formaţiei de seniori.