Fotbal intern

Un suporter al lui U Cluj a dat în judecată Jandarmeria

Peste tot în lume, marile victorii sînt sărbătorite împreună cu suporterii, care intră la final de meci pe teren pentru a fi alături de echipă. Doar la noi e altfel. La o partidă de...
02.10.2014 | 18:52

Peste tot în lume, marile victorii sînt sărbătorite împreună cu suporterii, care intră la final de meci pe teren pentru a fi alături de echipă. Doar la noi e altfel. La o partidă de campionat în care U Cluj a obţinut o victorie istorică, reuşind să învingă pentru prima oară după 41 de ani pe terenul marii rivale CFR Cluj, Jandarmeria a amendat cîteva zeci dintre aceştia.

Pe data de 24 martie 2014, ”studenţii” se impuneau cu 2-1 pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, iar la finalul întîlnirii, suporterii oaspeţilor au intrat pe teren pentru a sărbători. Jandarmeria a intervenit ”ca la carte”, adică conform regulamentului, care spune că este interzis ca fanii să pătrundă pe suprafaţa de joc fără drept, potrivit articolului 20, litera X, din Legea 4/2008, cunoscută ca Legea lui Mitică. Drept urmare, mai mulţi susţinători ai Universităţii au fost amendaţi, iar unul dintre aceştia, a refuzat să plătească, alegînd să acţioneze Jandarmeria în judecată prin intermediul unui avocat.

În procesul verbal întocmit la faţa locului a fost precizat drept motiv al sancţiunii faptul că suporterul a escaladat gardul din dreptul zonei destinate echipei vizitatoare ”pentru a se îmbrăţişa cu jucătorii”.  Acesta se apără spunînd că nu se afla în acel sector, ci la tribuna a doua, în momentul în care ”publicul a devenit frenetic şi a început să se împingă înspre marginea tribunei”. ”Aflându-mă în partea de jos a tribunei, am fost împins de valul de suporteri, căzând peste panourile publicitare în afara tribunei. Vreau să menţionez faptul că nu am ajuns pe suprafaţa de joc, ci pe o porţiune de covoare de iarbă sintetică la aproximativ 2 metri în afara liniei care delimitează spaţiul de joc. Imediat după cele întâmplate, am încercat să mă ridic cât mai repede şi un steward m-a îndrumat spre o portiţă prin care am reintrat înapoi în tribună. Mă consider nevinovat şi procesul verbal întocmit este un abuz”.

Jandarmeria a replicat, conform clujust.ro, însă abordarea acesteia pare a fi disproporţionată, din moment ce se apreciază că a existat un grad de pericol social, iar sancţiunea aplicată a fost proporţională cu gradul de pericol social al faptei, iar faptele au avut consecinţe deosebit de grave. 

”Mi-e greu să înţeleg cum jandarmeria consideră că faptele mele sunt de o gravitate însemnată iar prezenţa mea pe stadion aduce atingere bunei desfăşurări a unui meci de fotbal sau chiar pun în pericol integritatea spectatorilor. Cred că descrierea asta aparţine altei persoane şi din eroare de scris sau copy-paste mi-a fost pusă mie în cârcă”, a spus suporterul amendat.

Mai multe despre U Cluj aici.

Jandarmeria proces verbal

 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!