News

Un ţăran a avut parte de surpriza vieţii. În timp ce săpa în grădină a dat peste o adevărată avere. Ce s-a întâmplat cu comoara?

Jose Mariena Cartolos, un fermier dintr-un sătuc situat la 163 de kilometri de capitala Bogota, în vârstă de 65 de ani, a primit recent un grant de 3.000 de dolari americani de la guvernul...
08.12.2016 | 00:02

Jose Mariena Cartolos, un fermier dintr-un sătuc situat la 163 de kilometri de capitala Bogota, în vârstă de 65 de ani, a primit recent un grant de 3.000 de dolari americani de la guvernul columbian pentru a înfiinţa o plantaţie de palmieri.

În timp ce săpa un şanţ pentru reţeaua de irigaţie, dând cu hârleţul a lovit ceva ciudat. După o privire atentă şi săpături mai adânci, el a descoperit câteva butoaie mari, albastre. Butoaiele erau pline până la refuz cu bani în numerar (dolari), în valoare totală de 600.000.000.

Şase sute de milioane de dolari. Bani reali şi care cel mai probabil sunt doar o parte din banii celui mai mare traficant de droguri din lume Pablo Escobar, columbianul care se presupune că a ascuns în aşa fel peste 30 de miliarde de dolari, pe întreg cuprinsul ţării, scrie dinlume.com.

Fermierul columbian nu va păstra însă această sumă colosală de bani, deoarece comoara a fost confiscată de autorităţi. Banii urmează a fi utilizaţi de către guvernul columbian pentru implementarea diverselor programe sociale şi economice.

Pe seama acestei întâmplări, la Hollywood se speculează că această descoperire va duce la o nouă „Goană după Aur”, iar vânătorii de comori, vor lua cu asalt Columbia, în căutarea banilor ascunşi de Pablo Emilio Escobar Gavíria – baronul mondial al drogurilor, decedat în 1993.

Sursă: www.independent.md