Un tînăr a găsit plutind pe Dunăre 100.000 de euro şi s-a aruncat după ei. Ceea ce a urmat e ca un scenariu de film

Politia din Austria incearca sa afle cum de au ajuns peste 100.000 de euro (108.230 de dolari) in bancnote de 100 si 500 de euro sa pluteasca pe un brat al Dunarii, relateaza luni...
29.09.2016 | 09:12
Un tinar a gasit plutind pe Dunare 100000 de euro si sa aruncat dupa ei Ceea ce a urmat e ca un scenariu de film

Politia din Austria incearca sa afle cum de au ajuns peste 100.000 de euro (108.230 de dolari) in bancnote de 100 si 500 de euro sa pluteasca pe un brat al Dunarii, relateaza luni Reuters. Investigatiile desfasurate pana acum nu au relevat niciun act de delincventa in zona in care sa figureze disparitia unei sume similare de bani, a indicat un purtator de cuvant al politiei din Viena.

Un tanar, care a reperat ‘comoara din rau’ a sarit sambata in apele reci ale Dunarii ca sa scoata banii la mal. Cativa trecatori care l-au vazut sarind in apa au crezut ca acesta vrea sa-si puna capat zilelor si au alertat politia.

Cand au sosit la fata locului, politistii l-au descoperit adunand bancnotele din apa. Tanarul vrea acum un procent din acesti bani.

Baiatul spune ca intentiona sa-i aduca la politie, dar ramane de stabilit daca banii au fost descoperiti de tanar sau de catre politie, a indicat acelasi purtator de cuvant.

In Austria, orice persoana care gaseste o suma de bani si o preda politiei poate pretinde la 5%-10% din suma si are dreptul de a primi intreaga suma in cazul in care proprietarul de drept nu apare sau nu este identificat in termen de un an.

Sursă: www.bzi.ro