Stiri sportive

Omul cu golurile A DECIS: “Nu mai suport! Gata, PLEC!”

Kapetanos, Prepeliţă, Pîrvulescu, Piovaccari, Keşeru, Răduţ. Numele celor enumeraţi nu reprezintă o parte a titularilor din Ghencea, ci rezervele campioanei. Notorietatea şi eficacitatea...
11.03.2014 | 00:07
Omul cu golurile A DECIS Nu mai suport Gata PLEC
ADVERTISEMENT

Kapetanos, Prepeliţă, Pîrvulescu, Piovaccari, Keşeru, Răduţ. Numele celor enumeraţi nu reprezintă o parte a titularilor din Ghencea, ci rezervele campioanei. Notorietatea şi eficacitatea jucătorilor de pe banca de rezerve a Stelei a creat nemulţumire în rîndul unora, primul exemplu fiind oferit de Federico Piovaccari. Italianul împrumutat de Sampdoria în Ghencea a avut un tur fulminant şi, în ciuda criticilor venite dinspre fostele glorii ale Stelei, Reghecampf şi-a susţinut elevul şi l-a promovat, încrederea tehnicianului din Ghencea fiind răsplătită cu 13 goluri marcate de peninsular în toate competiţiile.

“Nu mai suport! Vreau să plec!”

Cu toate acestea, schimbarea sistemului şi forma arătată de jucătorii cu profil ofensiv l-au scos pe jucătorul de 29 de ani din prima garnitură, acest lucru stîrnind nemulţumirea fotbalistului împrumutat de Sampdoria. “De abia aştept să plec din vară! Nu mai pot să suport să fiu rezervă! Gata! Am marcat chiar şi cînd am intrat postura de rezervă, nu înţeleg de ce nu mai sînt titular”, a răbufnit italianul faţă de apropiaţii săi din România. Chiar dacă este nemulţumit, Piovaccari este pe deplin conştient că nu poate să reproşeze nimănui situaţia sa, echipa mergînd aproape perfect în campionat.

ADVERTISEMENT

Ce îi provoacă teamă lui Piovaccari

Ceea ce îl sperie pe vîrful Sampdoriei este posibilitatea ca din vară evoluţiile sale să nu mai fie apreciate de către italieni sau de către noua echipă unde urmează să fie împrumutat. “Îmi doresc să mă impun la Sampdoria şi credeam că reuşitele de la Steaua îmi vor aduce acest avantaj cînd mă întorc în Italia, însă pînă în vară cine o să-şi mai aducă aminte de reuşitele mele din 2013? Plus că pe lîngă cele două luni, mai urmează alte trei luni de pauză. În cinci luni de zile risc să însemn istorie pentru fotbal şi nu prezent”, şi-a exprimat temerile Piovaccari.

Cine vine în locul lui “Pio”? Chima, favorit!

Plecarea lui Piovaccari îi obligă pe oficialii Stelei să-şi întărească ofensiva în vederea unui parcurs mai lung în Champions League în cazul în care roş-albaştrii iau titlul şi se califică iarăşi în grupe. Iar prima opţiune pentru atac l-a reprezentat, în tot acest timp, Daniel Chima, jucătorul lui Molde care i-a impresionat pe Reghecampf şi Mihai Stoica. Cele două părţi au negociat atît în vara anului trecut, cît şi în această iarnă, dar diferenţa de salariu între ceea ce a dorit jucătorul de culoare şi ceea ce a oferit Steaua a fost impedimentul principal care a blocat trecerea lui Chima la campioana României. “Este unul dintre atacanţii care au reprezentat una din surprizele Europei la nivel fotbalistic. Şi are doar 22 de ani, trebuie să ţinem cont. Dacă Reghe a fost interesat de el şi în vară, şi în iarnă, este evident că o să încerce transferul său şi în viitoarea campanie de transferuri”, au dezvăluit apropiaţii tehnicianului stelist.

ADVERTISEMENT

700 de mii de euro este salariul anual al lui Piovaccari, 210.000 de euro fiind suportaţi de Steaua

7 goluri a marcat italianul în Liga 1, celelalte 6 reuşite fiind în Cupa României (două goluri) şi cupele europene (patru goluri)