Fotbal intern

La un pas de moarte, un tricolor dezvăluie: “Coşmar!”

Alexandru Buziuc a trecut prin scene de coşmar în urmă cu cîteva săptămîni, cînd, după un impact dur cu o căruţă, fotbalistul de la Gaz Metan şi un obişnuit al lotului de tineret al...
08.11.2014 | 16:13
La un pas de moarte un tricolor dezvaluie Cosmar

Alexandru Buziuc a trecut prin scene de coşmar în urmă cu cîteva săptămîni, cînd, după un impact dur cu o căruţă, fotbalistul de la Gaz Metan şi un obişnuit al lotului de tineret al naţionalei a fost nevoit să stea o săptămînă în spital, primele informaţii venite din partea oficialilor ardeleni vorbind despre operaţii şi şanse mici ca acesta să revină pe teren. În ciuda pronosticurilor iniţiale, atacantul formaţiei ardelene a revenit la antrenament, însă accidentul de circulaţie şi-a pus amprenanta asupra stării psihice a fotbalistului de 20 de ani. “Am avut coşmaruri în prima seară cînd am revenit din spital”, dezvăluie, într-un interviu acordat pentru FANATIK.RO, Buziuc.

Salut, Alexandru! Ai păşit din nou pe terenul de fotbal. Cum a fost?

-Pfffff… Nu am prea multe cuvinte să descriu ce am simţit. Mă bucur că am revenit, chiar dacă stau pe margine şi privesc. Este o bucurie imensă pentru mine să ştiu că sînt acolo şi că, în scurt timp, voi putea să reîncep alergările. Însă trebuie să ştii că mă roade să stau pe bară, vreau sa intru, să alerg, să lovesc mingea.

Alexandru_Buziuc-500x500

Imaginile accidentului au dispărut din memorie?

– Să ştii, poate surprinzător, au dispărut! Nu mă mai gîndesc, nu mă mai chinuie acel moment, deşi voi fi legat de el toată viaţa, mi-a schimbat-o. Nu în totalitate, dar uşor-uşor îmi revin. Ce a fost mai greu, a trecut

Dar atunci cum a fost?

– (Pauză, după care oftează) Am avut coşmaruri cînd m-am întors acasă, tot visam accidentul, tot mi se repeta, am avut un somn zbuciumat în prima seară. O seară plină de coşmaruri, însă e bine că acele momente ţin de trecut, am un somn liniştit acum.

“Am intrat în depresie!”

Cum revezi accidentul acum, cînd impactul emoţional nu mai este puternic?

– A fost un impact surprinzător. După accident, am ieşit din maşină, am văzut că sînt teafăr şi mi-am zis că nu am nimic. Mă şi gîndeam, bine că am scăpat. Chiar dacă sîngeram, am zis că nu este nimic grav! Dar cînd am realizat, a doua zi la spital, că nu mă pot mişca, să înnebunesc, nu alta.

Informaţiile au fost groznice la început. Operaţie pe creier, şanse mici să mai joci fotbal…

– Prima discuţie cu medicul a fost înfiorătoare! Cînd a venit medicul şi mi-a spus că trei luni nu pot face nimic, am intrat în depresie. Am plîns, mă gîndeam ce voi face de acum înainte… Văd altfel fotbalul de acum, te schimbă astfel de momente. Acum mă gîndesc că nu voi mai trata superficial nici un moment din cariera mea de fotbalist

Ai devenit om de bază la naţionala Under 21, însă acum eşti nevoit să o iei de la capăt.

– Da, mă gîndesc mereu la asta. Trebuie să o iau de la zero, să nu iau în calcul ceea ce am făcut pînă acum. E ca şi cum am şapte ani şi din acest moment mă apuc de fotbal.

20 de ani are atacantul Alexandru Buziuc, jucătorul lui Gaz Metan Mediaş