Fotbal international

Unde a dispărut Vladimir Screciu, fotbalistul vândut de U Craiova lui Genk cu 2,5 milioane de euro. N-a mai jucat de aproape un an! Cu cine s-a anturat

21.05.2019 | 09:54
Universitatea Craiova a făcut o achiziție importantă înainte de meciul cu CFR Cluj Sursă foto: sportpictures.eu

Vladimir Screciu a fost vândut de Universitatea Craiova lui Genk în luna iunie 2018, dar fotbalistul în vârstă de 19 ani a dispărut complet după ce s-a transferat la formația care a terminat pe prima poziție în clasamentul din Jupiler Pro League, cu 63 de puncte, și a câștigat titlul.

Unde a dispărut Vladimir Screciu, fotbalistul vândut cu 2,5 milioane de euro de U Craiova

Internaționalul român cotat de site-urile de specialitate la 1,2 milioane de euro a ajuns la KRC Genk în iulie 2018 și a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2021. Gruparea din Belgia le-a plătit oltenilor nu mai puțin de 2,5 milioane de euro în schimbul fotbalistului în vârstă de 19 ani, dar acesta a dispărut complet de când a ajuns la KRC Genk.

Vladimir Screciu a ajuns de 10 luni la Genk și nu a jucat niciun minut, dar a avut ocazia să sărbătorească alături de coechipierii săi de la Genk câștigarea titlului și a reușit să îi surprindă pe toți cei din jurul său. Fotbalistul s-a prezentat la petrecere îmbrăcat cu haine care costă aproximativ 9.000 de euro. “Toţi au venit în echipamentul de prezentare, el a venit în geacă Louis Vuitton, blugi nu ştiu de care, spunea că are haine de vreo 8000-9000 de euro pe el. Şi toţi au rămas şocaţi. Un copil care nu a apucat…a făcut obiectul unui transfer important, adică oamenii au dat 2 milioane şi ceva şi aşteptau ceva de la el. E un eşec de mentalitate al nostru”, spunea Daniel Stanciu, conform Digi Sport Special.

Vladimir Screciu și trofeul câștigat de Genk
Vladimir Screciu și trofeul câștigat de Genk

Vladimir Screciu, probleme din cauza vieții extrasportive

După ce a prins transferul la Genk, Vladimir Screciu s-a accidentat. Fotbalistul român a fost operat de urgență în luna septembrie după ce a suferit o fractură de gleznă. Deși și-a revenit după accidentare, Vladimir Screciu nu a primit șanse de la antrenorul lui Genk ca să debuteze. FANATIK a aflat că anturajul pe care îl are de când a plecat în Belgia a reușit să îl ducă pe un drum care nu are legătură cu performanța. Acesta s-a împietenit cu niște băieți influenți cunoscuți în Timișoara care au foarte mulți bani și dețin mai multe firme de curățenie și de pază și își pierde nopțile în compania lor.

Dacă la Genk nu a primit ocazia să joace, Vladimir Screciu a bifat 3 prezențe în tricoul echipei naționale a României U19 la Campionatul European, dar a ratat lotul reprezentativei de tineret pentru EURO 2019. Ultimul meci al fotbalistului în vârstă e 19 ani pentru echipa de club a avut loc pe 27 mai, atunci când Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața celor de la Hermannstadt în Cupa României.

Vladimir Screciu și coechipierii săi de la Genk la petrecerea organizată cu ocazia câștigării titlului
Vladimir Screciu și coechipierii săi de la Genk la petrecerea organizată cu ocazia câștigării titlului
  • 150.000 de euro este salariul lui Vladimir Screciu la Genk
  • 1,2 milioane de euro este cota lui Vladimir Screciu, conform transfermarkt.com
  • 44 de meciuri a bifat Vladimir Screciu pentru Universitatea Craiova