Fotbal intern

Unde ar fi putut ajunge Hagi în 1996: “Era ca şi făcută mutarea, lipsea doar viza”

Gică Hagi este unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti străini din istoria lui Galatasaray, fostul număr 10 al echipei naţionale a României fiind unul dintre jucătorii care au pus umărul la...
30.06.2017 | 11:08
Unde ar fi putut ajunge Hagi in 1996 Era ca si facuta mutarea lipsea doar viza

Gică Hagi este unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti străini din istoria lui Galatasaray, fostul număr 10 al echipei naţionale a României fiind unul dintre jucătorii care au pus umărul la câştigarea Cupei UEFA în 2000. “Regele” a ajuns la echipa de pe malul Bosforului în 1996 şi a reuşit încă din start să fie o piesă esenţială în angrenajul formaţiei antrenate pe atunci de Fatih Terim.

Cariera lui Gică Hagi ar fi putut să ia o altă turnură chiar în vara lui 1996. În loc de Galatasaray, fotbalistul român ar fi putut să semneze cu o echipă din Mexic. “Era Mexic prima oară, era ca şi facută mutarea în Mexic, la o echipă, nu-mi mai aduc aminte numele. Trebuia doar să-mi iau viza. Prima oară a fost Mexic şi dupa aceea Galata”, a declarat Gică Hagi pentru Dolcesport.

Gică Hagi a avut ofertă din Premier League

Nu a fost prima oară când cariera “Regelui” ar fi putut să ia un alt curs. Înainte să semneze cu FC Barcelona, Hagi a fost la un pas de Tottenham Hotspur, echipă pentru care deja semnase Gică Popescu după Campionatul Mondial din 1994. Catalanii au propus o ofertă mult mai consistentă, plus că Gică Hagi avea posibilitatea să lucreze cu unul dintre idolii săi, Johan Cruyff.

Gică Hagi a jucat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, mijlocaşul român reuşind să câştige 10 trofee cu formaţia turcă, cele mai importante fiind Cupa UEFA şi Supercupa Europei, ambele obţinute în 2000. În cele 5 sezoane petrecute pe malul Bosforului, “Regele” a jucat 192 de meciuri pentru Galata, reuşind să marcheze 73 de goluri în tot acest timp.