Fotbal international

Unde se joacă finala Champions League 2018

25.05.2018 | 15:16
Unde se joacă finala Champions League 2018. Stadionul Olimpic din Kiev va găzdui marele eveniment

Finala Champions League 2018 se joacă pe Stadionul Olimpic din Kiev sâmbătă, 26 mai, începând cu ora 21:45, ora României şi se va disputa între Real Madrid şi FC Liverpool. Nu mai există bilete disponibile pentru acest eveniment, poate cel mult acele bilete care îi pot îmbogăţi pe speculanţi, pentru că pe piaţa neagră preţul a urcat până la 5000 de euro.

Stadionul Olimpic din Kiev se află în centrul oraşului şi are o capacitate de 70,500 locuri. Stadionul este principalul loc de desfășurare a competițiilor sportive din țarǎ și unul dintre cele mai mari ale lumii (al doilea ca mărime din Europa de Est, după Stadionul Lujniki din Moscova). Complexul poate găzdui de asemenea alte sporturi, printre care și Jocurile Olimpice. Stadionul a fost redeschis pe  9 decembrie 2011 cu un concert susținut de Shakira, iar inaugurarea internațională a avut loc pe 11 noiembrie 2011, cu un meci amical între naționalele de fotbal ale Ucrainei și Germaniei, meci încheiat cu o remiză (scor 3-3). Stadionul a găzduit finala  Euro 2012, Spania – Italia 4-0.

Finala Champions League 2018 se joacă unde a avut loc finala Euro 2012

Stadionul are un istoric lung, fiind în proiect să fie ridicat încă din anul 1914, dar construcţia efectivă a început abia în 1923, sub denumirea de Stadionul Roşu. În 1941 a suferit prima reconstrucţie, fiind din nou inaugurat abia după cel de-al doilea război mondial, în 1948.

Șaizeci de ani mai târziu, cu ocazia Euro 2012,  găzduit în colaborare cu Polonia, Stadionul Olimpic din Kiev a suferit o nouă intervenție structurală. De data aceasta responsabili cu partea de arhitectură au fost – ironia sorții – nemții de la gmp Architekten. Pentru a găzdui Euro 2012, stadionul trebuia să treacă printr-un amplu proces de reconstrucție.

Unde se joacă finala Champions League 2018. La Kiev s-a jucat şi finala Euro 2012. Acum este aşteptată marea dispută dintre Real Madrid şi FC Liverpool
Unde se joacă finala Champions League 2018. La Kiev s-a jucat şi finala Euro 2012

Pentru început, primul nivel al stadionului a fost demolat, în timp ce catul al doilea din beton precomprimat filigranata fost păstrat. După demolare primul etaj a fost reamenajat pentru a corepunde cu noile norme de siguranță impuse de UEFA. Sub tribuna vestică au fost amplasate multe facilități necesare sportivilor, VIP-urilor și reprezentanților presei. După încheierea Euro a fost amenjată şi o pistă de atletism. Pe acest stadion îşi dispută meciurile de acasă naţionala Ucrainei dar şi echip fanion a oraşului, Dinamo Kiev.