Fotbal intern

FCSB – Craiova se va juca la Giurgiu. Fanatik a anunțat intenția roș-albaștrilor din 10 martie. Update exclusiv

02.04.2021 | 20:27
FCSB  Craiova se va juca la Giurgiu Fanatik a anuntat intentia rosalbastrilor din 10 martie Update exclusiv
Unde va juca FCSB derby-ul cu U Craiova şi meciurile din play-off! Decizie de ultimă oră (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

FCSB se pregăteşte să-şi mute casa pentru derby-ul cu U Craiova, din penultima etapă, dar şi pentru meciurile din play-off. FANATIK a aflat cine va fi gazda liderului din Liga 1 în partidele decisive din lupta pentru titlul de campioană a României.

FCSB – U Craiova se va juca la Giurgiu

UPDATE, 2 aprilie, ora 20:30 / Aşa cum FANATIK a anunţat încă din 10 martie, derby-ul FCSB – U Craiova se va disputa la Giurgiu. Pentru meciul din etapa a 29-a din Liga 1 a existat varianta disputării pe Arena Naţională, însă, conform gsp.ro, Primăria Bucureştiului nu şi-a dat acordul pentru ca partida să se joace pe cel mai mare stadion al României, unde va fi montat un gazon hybrid, din cauza unor probleme tehnice.

ADVERTISEMENT


Gigi Becali confirmă Fanatik: FCSB se va muta la Giurgiu după derby-ul cu CFR Cluj

UPDATE 13 MARTIE, ora 11:10 / FCSB va trebui să se mute de pe Arena Națională după derby-ul cu CFR Cluj, programat pentru vineri, 19 martie. Așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate, liderul din Liga 1 va disputa meciul cu Universitatea Craiova din sezonul regulat și celelalte partide din play-off la Giurgiu, informația fiind confirmată chiar de patronul Gigi Becali.

„Vom juca la Giurgiu, că e mai bine așa. E mai aproape. Nu am renunțat la ideea de a juca în Ghencea, pentru că mie nu îmi este frică de dreptate. Dar eu vreau pace, că e mai mare decât dreptatea. Eu aduc 300 de milioane, dar mi se spune «Nu ai voie, tu Becali, să joci acolo. Nu vreau eu ca Becali să joace acolo». Eu plătesc sute de milioane impozite, dar nu am voie”, a declarat Gigi Becali la ProX.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ 10 MARTIE, ora 14:38

Din informaţiile FANATIK, FCSB se va muta pe stadionul “Marin Anastasovici” din Giurgiu, locul unde “roş-albaştrii” au mai jucat meciuri considerate pe teren propriu. De altfel, în actualul sezon, echipa lui Toni Petrea a mai folosit arena celor de la Astra la partida cu Slovan Liberec, din turul 3 preliminar al Europa League.

De ce se mută FCSB de pe Arena Naţională pentru derby-ul cu U Craiova şi meciurile din play-off

Ultima partidă a celor de la FCSB pe Arena Naţională, în actualul sezon, va fi derby-ul cu CFR Cluj, programat să se dispute pe 19 martie, de la ora 20:30. După această partidă, Liga 1 intră în pauză pentru meciurile echipelor naţionale, iar următoarea partidă a “roş-albaştrilor”, cu U Craiova, este programată la începutul lui aprilie.

ADVERTISEMENT

Arena Naţională va găzdui patru meciuri de la EURO 2021, iar stadionul va fi “predat” către UEFA la începutul lunii aprilie. Din acest motiv, FCSB a fost nevoită să-şi găsească o nouă casă, astfel că va juca la Giurgiu.

Giurgiu a găzduit-o pe FCSB şi în sezonul trecut

În sezonul 2019-2020, FCSB a folosit stadionul “Marin Anastasovici” din Giurgiu la meciurile din Europa League, după ce au început lucrările pentru schimbarea gazonului pe Arena Naţională, acţiune ce s-a desfăşurat în vara lui 2019.

ADVERTISEMENT

În cele patru meciuri jucate de FCSB la Giurgiu în Europa League, formaţia patronată de Gigi Becali a obţinut o singură victorie, în turul 1 preliminar, contra celor de la Milsami Orhei. Au urmat înfrângerea cu Alashkert şi două remize, cu Mlada Boleslav şi Vitoria Guimaraes.

Se ştiu primele trei echipe calificate în play-off

FCSB a fost prima echipă care şi-a asigurat locul în play-off, fiind urmată rapid de CFR Cluj. U Craiova este a treia echipă care are deja în buzunar biletele pentru meciurile decisive în lupta pentru titlul de campioană a României.

În prezent, cu patru etape înainte de finalul sezonului regulat, celelalte trei poziţii care duc în play-off sunt ocupate de Sepsi Sfântu Gheorghe, Academica Clinceni şi FC Botoşani.

Formaţia lui Toni Petrea a avut un sezon foarte bun până în prezent şi a reuşit să obţină cel mai mare număr de punct de când a fost introdus sistemul cu play-off şi play-out în Liga 1. FCSB este echipa care a marcat cele multe goluri în actualul sezon, 52, şi ocupă, prin Florin Tănase, primul loc şi în topul golgeterilor.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,82 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT