Sport

România – Ungaria Live Stream EHF EURO TV. Vezi meciul online și gratuit!

12.12.2018 | 18:51
Ungaria - România pentru semifinale la CE 2018

Miercuri, 12 decembrie, de la ora 19:00 Palatul Sporturilor Jean Weille din Nancy va fi gazda meciului Ungaria – România, la turneul final al CE 2018 de handbal feminin, meci de care depind speranţele ambelor echipe la accederea în semifinalele competiţiei. Meciul nu este transmis doar de TVR 1, ci și de site-ul oficial al Federației Europene de Handbal (EHF TV). Ce-i drept, nu poți vedea meciul României, dacă te aflii pe teritoriul țării nostre. În schimb, cu un mic VPN gratuit, poți vedea la calitate HD 1080 meciul România – Ungaria. Mai jos îți vom explica toți pașii necesari pentru a vedea online handbal feminin de la Euro 2018.

România are şase puncte înaintea acestei partide, care este, totodată, şi ultima din cadrul celei de-a doua faze pe grupe a competiţiei, faza grupelor principale, unde jocul are loc în cadrul grupei principale B. Partida va putea fi vizionată în direct pe TVR HD sau TVR 1, iar cine doreşte poate accesa site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări jocul în format LIVE VIDEO.

România este în avantaj faţă de adversare prin faptul că va obţine biletul pentru careul de aşi şi dacă meciul se va termina la egalitate. Ungaria poate spera numai în cazul, nedorit, în care reuşeşte să învingă naţionala pregătită de Ambros Martin, dar nici aşa nu e sigură de caliicare, pentru că mai contează şi ce se întâmplă în Olanda – Germania, care se joacă de la ora 22:00.

Cum vezi online meciul România – Ungaria a la EHF TV

Acceseașă LINK-ul și accesază site-ul oficial EHFTV.COM și Vezi AICI meciul România – Ungaria, de la Campionatul European de handbal feminin. Trebuie să ai neapărat un VPN activat. O poți face simplu și ușor din extensiile Google Chrome. AICI îl ai pe cel mai ușor de folosit HOLA VPN.  După ce reușești să instalezi VPN-ul, dă un refresh la pagina oficială a Federației Europene de Handbal și bucură-te de o calitate HD 1080 a transmisiunii VIDEO. Spre deosebire de streamul oferit pe www.tvrplus.ro, acesta de la EHF TV nu se întrerupe niciodată și nici nu emite vreo secundă de reclamă.

România – Ungaria este o partidă cu o tradiţie bogată în meciuri de-a lungul timpului. În ultimul deceniu cele două naţionale s-au întâlnit de zece ori şi victoriile au fost împărţite în  mod egal. Din cele cinci cinci victorii ale Ungariei trei au fost reuşite însă în meciuri amicale şi două la turnee finale de CE, în 2012 şi 2014, în 2012 la şase goluri diferenţă, în 2014 la mare luptă, am pierdut la un gol.

Ungaria - România. Oana Manea marcând Ungariei în ultimul meci direct, din 2016
Ungaria – România. Oana Manea marcând Ungariei

Performanţele fetelor noastre au fost realizate de patru ori în partide oficiale şi doar o singură dată, în 2012, în joc amical. Tricoloarele au două succese la turnee finale de CM şi două de CE, iar ultima confruntare, la CE 2016, a însemnat o victorie clară pentru România, cu scorul de 29-21, meci disputat pe 11 decembrie 2016 şi în care am făcut o primă repriză de vis, intrând la pauză cu şase goluri avantaj. Însă în istoria prezenţelor la turnee finale de CE sunt consemnate opt meciuri directe, cu avantaj clar Ungaria: 6-2 la victorii.

România – Olanda live video

Punctele cheie: duelurile Ambros Martin – Kim Rasmussen şi Cristina Neagu – Aniko Kovacsis

Va fi foarte interesant de urmărit duelul tactic dintre cei doi selecţioneri, care se cunosc bine de la finala Champions League 2016. Atunci, actualul selecţioner al Ungariei, Kim Rasmussen, antrena pe CSM Bucureşti şi dădea marea lovitură, câştigând dramatic, la Budapesta în faţa celor de la Gyor, pe banca unguroaicelor aflându-se atunci nimeni altul decât actualul selecţioner al României, Martin Ambros!

Un element cheie al meciului va fi disputa dintre cele mai bune jucătoare din cele două tabere, respectiv Cristina Neagu şi Aniko Kovacsis. Ambele au foarte multă experienţă şi au făcut meciuri bune la acest turneu final de CE. În afara lui Kovacsis Anna Kovacs de la Debrecen mai are peste o sută de goluri marcate la echipa naţională.

Ungaria, cu şase jucătoare de la Ferencvaros, învinsa lui CSM Bucureşti în Champions League

Putem spune că în acest meci naţionala României va avea în faţă, în bună măsură fetele de la Ferencvaros, bătute de două ori în acest în grupele Champions League de CSM Bucureşti, pentru că şase jucătoare din lot provin de la acest club. Foarte interesant că de la campioana Europei, Gyor, doar portarul Eva Kiss şi-a făcut loc la naţională, semn că acolo este o adevărată multinaţională în care unguroaicele get-beget îşi mai pot face loc. Şi la fel de interesant este şi faptul că exceptând-o pe Szimonetta Planeta, care joacă în Franţa, la Chamberay, restul lotului evoluează numai în competiţia internă.

Ungaria - România pentru semifinale. Cristina Neagu poate fi di nou decisivă cu golurile şi pasele ei magnifice
Ungaria – România pentru semifinale. Cristina Neagu poate fi di nou decisivă

La acest turneu final România a câştigat în primă fază grupa D cu victorii pe linie, la Cehia, Germania şi Norvegia şi în grupa principală B a început cu stângul, 24-29 cu Olandaşi a învins greu Spania. Ungaria a făcut parte din grupa C şi a terminat pe locul 2, în spatele neînvinsei Olande, care a câştigat meciul direct, iar Ungaria a bătut Spania şi Croaţia, dar numai primul rezultat a contat. În grupa principală B Ungaria a depăşit cu un gol Germania şi a fost executată de Norvegia.

Ungaria ne bate clar la capitolul medalii

La capitolul medalii la competiţiile majore Ungaria are o statistică zdrobitoare în faţa noastră. A câştigat 16 medalii, dintre care aur la CM din 1965 şi la CE din 2000, turneu găzduit de România. Mai are în palmares un argint şi două bronz la JO, patru argint şi patru bronz la CM şi trei bronz la CE, ultima medalie, bronz la CE, datând din 2012. România are trei medalii de la aur la CM, dar asta prin anii 60 ai secolului trecut, două argint şi un bronz tot la Mondiale şi un bronz la CE, în 2010.

Meciul Ungaria – România a fost încredinţat ca arbitraj suedezelor Safia şi Maria Bennani. Este al doilea meci în grupa principală B în care sunt arbitraţi de două surori, după ce franţuzoaicele Charlotte şi Julie Bonaventura au condus cu multe greşeli în defavoarea noastră partida cu Olanda şi, curios lucru, toate cele trei meciuri ale noastre din grupa principală au fost arbitrate numai de femei, la CE din Franţa fiind şase cupluri masculin şi şase feminine. De altfel, la acest turneu final România a fost condusă de un cuplu masculin doar la meciul cu Germania, sârbii Mosoriski şi Pandzic!

Ce rezultate duc în semifinale cele două echipe

  • România rezolvă totul dacă bate sau face egal cu Ungaria. Dacă pierde întră în funcţiune malaxorul altor rezultate, care ne pot ajuta sau înfunda, depinde de situaţie. Dacă România pierde la un gol sau două, Norvegia bate Spania şi Olanda nu pierde cu Germania mergem alături de Olanda.
  • Dacă pierdem la trei goluri, dar reuşim să înscriem cel puţin 31 de goluri, Norvegia bate Spania şi Olanda nu pierde cu Germania mergem tot noi alături de Olanda.
  • Dacă mâncăm bătaie, Norvegia bate Spania şi Germania pe Olanda atunci se va face clasamentul între aceste echipe şi va decide golaverajul.
  • Ungaria merge mai departe dacă ne bate, dacă Olanda nu pierde cu Germania dar şi dacă Norvegia nu bate Spania, lucru greu de crezut.
  • Ungarie e în semifinale dacă Olanda nu pierde şi Norvegia bate, dar condiţia e să învingă România la cel puţin 19 goluri