News

UniCredit se retrage de pe Facebook. De ce a luat banca această decizie

03.05.2019 | 16:48
UniCredit se retrage de pe Facebook

În anul 2017, Dan Bucșă, lead CEE economist al UniCredit explica faptul că piața imobiliară e departe de bulă, prețurile crescând la noi mai lent decât în țările din jur, cu toate că în urmă cu câteva luni avea parte de o premieră pe piața transferurilor de bani, în urma încheierii unui parteneriat cu MoneyGram. Acum, instituția își anunță retragerea de pe Facebook.

UniCredit se retrage de pe Facebook și toate canalele sociale deținute de rețea

Mai exact, vineri, banca și-a informat clienții că nu vor mai putea fi vizibili pe Facebook și pe niciun alt canal social deținut de acesta, din data de 1 iunie 2019. „Suntem dedicați asigurării unui dialog privat și de înaltă calitate cu clienții noștri și investim constant în îmbunătățirea canalelor noastre digitale. De aceea, vă anunțăm că ne vom retrage complet de pe Facebook și de pe toate canalele sociale deținute de Facebook, începând cu data de 1 iunie 2019”, este anunțul UniCredit România postat în urmă cu trei ore pe pagina oficială de Facebook.

Ulterior, într-un comunicat transmis de reprezentanții instituției, se arată că: „UniCredit a suspendat orice fel de publicitate pe Facebook în martie 2018 din cauza preocupărilor privind modul în care au fost administrate anumite incidente prezentate în media. Aceste îngrijorări au rămas nerezolvate, așa că UniCredit a decis să își dezactiveze toate profilele pe Facebook și canalele sociale deținute de Facebook (Facebook, Messenger și Instagram) începând cu data de 1 iunie 2019”.

UniCredit se retrage de pe Facebook. De ce a luat banca această decizie
Anunțul UniCredit

Șeful celei mai mari bănci din Iralia, Mustier, a ordonat personalului să taie toate legăturile băncii cu Facebook

De menționat este că șeful celei mai mari bănci din Italia , Jean Pierre Mustier, a fost cel care a cerut personalului să taie toate legăturile băncii cu Facebook drept răspuns direct la scandalul Cambridge Analytica. Oficialul a susținut că site-ul de socializare nu acționează în mod etic, adăugând că: „Nu vom mai folosi rețeaua până când aceasta nu va avea un comportament etic corespunzător”.

Tags: