Fotbal international

Uniunea Europeană vrea să interzică selfie-ul și filmatul pe stadioane! Forul de la Bruxelles se implică în combaterea pirateriei

06.09.2018 | 10:56
Uniunea Europeana vrea sa interzica selfieul si filmatul pe stadioane Forul de la Bruxelles se implica in combaterea pirateriei

Uniunea Europeană vrea să interzică selfie-ul și filmatul pe stadioane! Forul de la Bruxelles se implică în combaterea pirateriei și dorește să implementeze o nouă lege care ar putea afecta în mod clar suporterii ce vin pe stadioane. Astfel, aceștia nu vor mai putea să deruleze una dintre activitățile specififice întreprinse pe o arenă sportivă. Noua lege privind drepturile de autor ar putea să interzică postarea fotografiilor sau videoclipurilor pe rețelele de socializare în timpul meciurilor.

De remarcat că Parlamentul de la Bruxelles a introdus pe ordinea de zi combaterea pirateriei și stoparea fotografiilor, selfie-urilor sau videoclipurilor în arenele sportive pare să fie un prim pas. Legea prevede ca numai organizatorul evenimentului sportiv să aibă dreptul să înregistreze, să publice, să reproducă sau să distribuie videoclipuri și fotografii în timpul competiției. În caz contrar, fanii care vor încălca aceste norme vor fi aspru pedepsiți!

Uniunea Europeană vrea să interzică selfie-ul și filmatul pe stadioane!

Și Messi a avut probleme – argentinianul a câştigat în instanţă un litigiu cu Casa Masferrer s.a., privind înregistrarea unei mărci cu numele său în Uniunea Europeană. Presa internațională a scris că starul formației catalane a înregistrat, în 2011, marca Messi, cu intenţia de a comercializa echipament sportiv cu numele său. ”Domnul Messi este, în fapt, o figură publică foarte cunoscută, care poate fi văzută la televizor şi despre care se discută în mod regulat, la televiziune şi radio”, se arată în comunicatul tribunalului.

În 2013, Casa Masferrer s.a. a contestat marca fotbalistului Lionel Messi pentru Uniunea Europeană, deoarece aceasta se putea confunda cu Massi, brand al companiei care produce de asemenea echipament sportiv. Casa Masferrer a înregistrat marca Massi în 1996. Firma spaniolă a obţinut câştig de cauză din partea organismului european care reglementează propritatea intelectuală, EUIPO. Lionel Messi Messi a atacat cu succes în instanţă decizia EUIPO la Tribunalul Uniunii Europene din Luxemburg.

Messi, apărat de un rival din La Liga

Lionel Messi a fost exclus de pe lista “The Best” FIFA Award, la scurt timp după ce a ratat podiumul celor mai buni fotbaliști din Champions League în sezonul 2017 – 2018. Messi este apărat de un rival din Primera Division, care susține că argentinianul este cel mai bun jucător din lume în acest moment. “Premiile FIFA nu mai sunt credibile”, a declarat Filipe Luis, jucătorul lui Atletico Madrid. Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah şi Luka Modric sunt cei care se duelează pentru trofeul fotbalistul anului, cei trei jucători fiind și finaliștii galei premiilor oferite de UEFA.  Câștigătorul va fi desemnat pe data de 24 septembrie, în cadrul unei gale organizate la Londra. “Premiul este pentru cel mai bun jucător din lume. În opinia mea, cel mai bun fotbalist din lume este Messi. Aşa este azi, a fost anul trecut, acum doi sau trei ani. Dacă Messi nu câştigă premiul, după tot ce a făcut, acest premiu îşi pierde din credibilitate”, a declarat Filipe Luis.

Absenţa lui Messi se datorează şi faptului că echipa sa de club, FC Barcelona, a câştigat doar trofee pe plan intern, campionatul şi Cupa Spaniei, în timp ce  marele rival a triumfat pentru a treia oară consecutiv în Champions League, acolo unde Cristiano Ronaldo a avut o contribuţie uriaşă, stabilind şi nişte recorduri de eficacitate ale celei mai importante competiţii intercluburi greu de egalat.