Fotbal intern

Universitatea Craiova, aproape de un parteneriat beton cu FC Porto! Planul oltenilor pentru sezonul viitor! Exclusiv

09.05.2019 | 17:56
Universitatea Craiova aproape de un parteneriat beton cu FC Porto Planul oltenilor pentru sezonul viitor Exclusiv
Universitatea Craiova, aproape de un parteneriat beton cu FC Porto (sură foto: sportpictures.eu)

Universitatea Craiova este aproape să încheie un parteneriat beton cu FC Porto. Oltenii îşi fac planurile pentru sezonul viitor, unul în care ţinta numărul 1 va fi câştigarea titlului de campioană a României.

Universitatea Craiova, aproape de un contract parteneriat cu FC Porto. Marcel Popescu e în Portugalia

FANATIK a aflat că Universitatea Craiova este aproape să perfecteze un parteneriat beton cu FC Porto. Marcel Popescu, manager-ul general al Ştiinţei, şi Sabin Hera, şeful departamentului marketing, se află în Portugalia pentru a negocia cu oficialii clubului. Oltenii plănuiesc un parteneriat cu formaţia portugheză, iar lucrurile sunt aproape gata pentru parafarea contractului. De altfel, FANATIK a anunţat recent că Sorin Cârţu şi Marcel Popescu au fost la scouting în Portugalia. “Să vedem cum e strategia pentru noul an și cât e bugetul. Toate se fac în funcție de buget. Am văzut meciuri bune. Foarte mulți brazilieni, cam toate echipele sunt organizate”, spunea Sorin Cârţu după ce s-a întors din Portugalia.

Mai exact, contractul dintre U Craiova şi FC Porto îi va avantaja pe olteni. Conducătorii formaţiei din Bănie vor avea prima opţiune pentru jucătorii de pe lista celor care vor fi împrumutaţi sau vânduţi de clubul portughez. În aceste condiţii, Ştiinţa va putea să-şi asigure serviciile unor fotbalişti tineri, proveniţi din academia lui FC Porto şi care nu pot face pasul imediat spre echipa mare a portughezilor.

Universitatea Craiova, aproape de un parteneriat beton cu FC Porto (sură foto: sportpictures.eu)
Universitatea Craiova, aproape de un parteneriat beton cu FC Porto (sură foto: sportpictures.eu)

U Craiova profită de o lege din fotbalul portughez

La începutul sezonului 2018-19, şefii fotbalului portughez au venit cu o modificare importantă. Un club nu poate să împrumute mai mult de un fotbalist la o altă echipă din Portugalia. În trecut, FC Porto, Benfica sau Sporting îşi trimiteau fotbaliştii tineri la celelalte echipe din Primeira Liga sau din ligile inferioare.

Totul s-a modificat în vara anului trecut, când legea a intrat în vigoare, iar formaţiile din Portugalia şi-au dat seama că trebuie să găsească noi pieţe unde să-şi trimită fotbaliştii. Din acest motiv, Universitatea Craiova este aproape să încheie parteneriatul cu FC Porto, echipă cunoscută că are o academie de copii şi juniori importantă.

Ce jucători interesanţi propune FC Porto

După ce vor încheia parteneriatul cu FC Porto, oficialii Universităţii Craiova vor putea să apeleze la lista de fotbalişti care vor fi puşi pe lista de împrumuturi. În aceste condiţii, Ştiinţa va putea să-şi aducă jucători care să ajute clubul în lupta pentru câştigarea campionatului.

  • Diogo Leite – 20 de ani/fundaş centraş (5.000.000 de euro – cotă transfermarkt.com)
  • Diogo Costa – 19 ani/portar (3.000.000 de euro – cotă transfermarkt.com)
  • Luizao – 21 de ani/mijlocaş central (1.250.000 de euro – cotă transfermarkt.com)
  • Madi Queta – 20 de ani/atacant (650.000 de euro – cotă transfermarkt.com)
  • Yordan Osorio – 24 de ani/fundaş central (1.500.000 de euro – cotă transfermarkt.com)
  • Galeno – 21 de ani/mijlocaş stânga (3.000.000 de euro – cotă transfermarkt.com)