Sporturi

Unul dintre cei mai buni alpiniști români a murit în Făgăraș! Cauzele decesului

17.08.2019 | 16:38
Unul dintre cei mai buni alpiniști români a murit în Făgăraș! Cauzele decesului Zsolt Torok a murit în Munții Făgăraș

Zsolt Torok, unul dintre cei mai buni alpiniști români, a murit sâmbătă în Munții Făgăraș. Dat dispărut de către soția sa, trupul neînsuflețit al alpinistului a fost găsit de salvamontiști. Din primele informații oferite de autorități, Zsolt Torok ar fi alunecat de pe o creastă din zona vârfului Negoiu.

A murit Zsolt Torok, unul dintre cei mai buni alpiniști români

Zsolt Torok a decedat sâmbătă la 45 de ani. Sportivul plecase de 3 zile în expediție, iar în dimineața zilei de sâmbătă a fost dat dispărut de către soția sa, iar salvamontiștii au demarat căutările. Doar câteva ore mai târziu, șeful Salvamontului Sibiu, Adrian David, a declarat decesul alpinistului, cauzat de o alunecare în Munții Făgăraș, în zona Vârfului Negoiu.

“Alpinistul român în vârstă de 45 de ani a fost localizat în zona vârfului Negoiu şi se pare că este decedat. Se încearcă evacuarea pe calea aerului a acestuia şi în zonă sunt mai multe echipe salvamont care încearcă să ajungă la locul accidentului”, a declarat Adrian David pentru Agerpres.

Perfomanțe remarcabile pentru Zsolt Torok

Zsolt Torok este unul dintre cei mai mari alpiniști români. Printre cele mai importante expediții realizate de Torok se numără escaladarea celor mai înalți munți din lume, cum ar fi Alpii, Himalaya sau Anzii Cordilieri.

Mai mult, alpinistul a reușit expediția spre Nanga Parbat din Himalaya, participarea la Maratonul Marilor Pereţi, Trilogia Alpilor și K2. În 2013, Zsolt Torok a condus delegația românească ce a ajuns pe Narga Parbat, 8.126 de metri, considerată cea mai importantă realizare a alpinismului autohton.

  • 45 de ani avea Zsolt Torok