Sporturi

Urmează cea mai grea perioadă în clasamentul WTA pentru Simona Halep! Care este cel mai horror scenariu

28.04.2019 | 13:30
Urmeaza cea mai grea perioada in clasamentul WTA pentru Simona Halep Care este cel mai horror scenariu

Urmează cea mai grea perioadă în clasamentul WTA pentru Simona Halep. Simona Halep, încă ocupanta locului secund în clasamentul WTA, va coborî o poziţie în ierarhia mondială începând de luni, asta după ce va fi întrecută de cehoaica Petra Kvitova, care şi-a asigurat locul doi după calificarea în semifinalele turneului de la Stuttgart, dotat cu premii totale în valoare de 886,077 de dolari.

Simona Halep va traversa cea mai dificilă perioadă cu privire la punctele din clasament

Chiar şi aşa, acesta este doar începutul delcinului în clasamentul WTA. Pentru Simona Halep urmează cea mai dificilă perioadă din sezonul competiţional, săptămâni de-a lungul cărora jucătoarea noastră are de apărat nu mai puţin de 2.800 de puncte la competiţiile desfăşurate la Madrid, Roma şi Roland Garros. Anul trecut, Simona a fost oprită în sferturile de finală la Madrid de către Karolina Pliskova, în timp ce la Roma a ajuns până în finala turneului, fiind acolo învinsă de Elina Svitolina.

De asemenea, Simona Halep are de apărat și cele 2.000 de puncte primite pentru trofeul de la Roland Garros, pe care l-a cucerit după o finală disputată cu americanca Sloane Stephens. Astfel, pentru Simona urmează câteva săptămâni pline de presiune suplimentară din cauza punctelor pe care le are de apărat la turneele desfăşurate pe suprafaţa ei preferată, zgura.

Urmează cea mai grea perioadă în clasamentul WTA pentru Simona Halep

Care este scenariul horror care ar putea-o scoate pe Simona din Top 10 WTA

Pe lângă calcule, există şi un scenariu horror pentru românca în vârstă de 27 de ani. Acesta s-ar înfăptui dacă la finalul sezonului de zgură ar părăsi Top 10 WTA, lucru care nu s-a mai întâmplat din 27 ianuarie 2014! Pentru ca Simona să nu mai facă parte din elita tenisului mondial, ea ar trebui să piardă la Madrid, Roma şi Paris în primele tururi, fapt care este greu de crezut având în vedere nivelul de joc arătat pe zgura de la Rouen.

Tags: