News

Ursula von der Leyen, desemnată oficial candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la președinția CE

Ursula von der Leyen, actuala președintă a Comisiei Europene, a fost desemnată, joi, candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la Bruxelles.
07.03.2024 | 14:51
Ursula von der Leyen desemnata oficial candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la presedintia CE
Ursula von der Leyen caută un nou mandat la președinția CE. A fost desemnată candidata popularilor europeni, la congresul de la București. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Conform așteptărilor, actuala președintă a Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen (65 de ani), a fost desemnată, la congresul Partidului Popular European (PPE) de la București, candidata oficială a formațiunii pentru un nou mandat.

Ursula von der Leyen, candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la președinția CE

Luna trecută, actuala șefă a Comisiei Europene anunțat oficial că își dorește un nou mandat în fruntea blocului comunitar. Pe 19 februarie, Șeful Uniunii Creştin Democrate (CDU), Friedrich Merz, a anunțat că partidul german o susține.

ADVERTISEMENT

Intrarea Ursulei von der Leyen în lupta pentru încă 5 ani la conducerea UE s-a oficializat joi, 7 martie, la București. La congresul popularilor europeni, actuala președintă a Comisiei a fost desemnată candidatul formațiunii pentru un nou mandat.

Din cele 489 de voturi valide ale delegaților, 400 au fost ”pentru” susținerea candidaturii acesteia. S-au înregistrat 89 de voturi ”împotrivă”. Alte 10 voturi au fost anulate. De notat că von der Leyen a fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la scrutinul european din 6 – 9 iunie.

ADVERTISEMENT

De-a lungul discursului în care a cerut susținerea PPE pentru această funcție, Ursula von der Leyen a notat că cele mai importante măsuri pe care le-a inițiat în actualul mandat ca președinte al Comisiei Europene trebuie continuate:

Împreună am livrat prin Pactul privind migraţia şi azilul. Am întărit frontierele europene şi vom continua să facem acest lucru. Noi, europenii, decidem cine vine în Europa şi în ce condiţii, şi nu reţelele de crimă organizată şi traficanţii”, a spus Ursula von der Leyen.

ADVERTISEMENT

Tot la congresul PPE de la București, Ursula von de Leyen, a mai spus că ”Europa va rămâne alături de Ucraina cât este nevoie (…). Rusia a distrus case, spitale şi grădiniţe, dar nu a reuşit să distrugă visul unei Ucraine libere şi prospere, în inima Uniunii Europene”.

”Acest vis continuă să trăiască, și în Republica Moldova, şi în Georgia, şi în Balcanii de Vest. Şi împreună vom transforma acest vis într-o realitate. În asta cred şi PPE-ul şi Europa”, a adăugat ea.

ADVERTISEMENT

Ursula von der Leyen va conduce campania PPE

Înainte de votul final de la București, Von der Leyen le-a mulţumit colegilor de partid pentru încredere şi sprijin. A spus că este “onoarea unei vieţi să serveşti” Uniunea Europeană.

În această vară, Von der Leyen va încerca să obţină un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europe. Ea va conduce campania PPE. Partidul care obţine cele mai bune rezultate la alegerile pentru Parlamentul European numeşte, de regulă, următorul şef al CE.

Von der Leyen a fost nominalizată de Consiliul European pentru funcția de președinte al Comisiei Europene pe 2 iulie 2019. Apoi, pe 16 iulie același an avea să fie votată de Parlamentul European.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Cea mai frumoasă româncă! Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din...
Cea mai frumoasă româncă! Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din nou: Visele au devenit mai mari!
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Florin Piersic are o locuință cochetă, situată pe malul Someșului. Foto
Florin Piersic are o locuință cochetă, situată pe malul Someșului. Foto
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă....
Măruță a ajuns de urgență la spital. Problema gravă cu care se confruntă. Mesajul dureros de pe patul de suferință
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”