Authors

Uruguay la Campionatul Mondial 2018. Lotul Uruguayului la CM 2018, programul și cote la pariuri

14.05.2018 | 21:29
Uruguay la Campionatul Mondial 2018 Lotul Uruguayului la CM 2018 programul si cote la pariuri

Echipa naţională de fotbal a Uruguayului se pregăteşte pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Sud-americanii vor juca un meci amical pe 8 iunie împotriva Uzbekistanului, apoi vor începe campania din Rusia.

La tragerea la sorţi a grupelor de la Mondial, Uruguay a fost repartizată în Grupa A, alături de ţara gazdă, Egiptul lui Mohamed Salah şi Arabia Saudită.

Cum s-a calificat Uruguay la Campionatul Mondial 2018

În ciuda absenţelor lui Cavani şi Suarez la startul campaniei de calificare, sud-americanii au pornit cu două victorii la scor, mai întâi în deplasarea din Bolivia, apoi acasă împotriva Columbiei. Au continuat campania fără cei doi jucători de mare valoare şi, fără să pună probleme la fazele fixe, au câştigat împotriva lui Chile cu 3-0, în urma unor atacuri directe. Au urmat 3 partide în care au condus, dar au fost învinşi. Ultima dintre ele împotriva lui Peru, scor 1-2. A urmat un egal fără goluri cu Argentina, după un meci în care au fost rare ocaziile în care au trecut de mijlocul terenului. Au învins apoi cu 2-1 pe Paraguay şi cu 4-2 pe Bolivia şi au terminat pe locul 2, care le-a adus calificarea la Mondial.

Jucătorii Uruguayului celebrează un gol
Uruguay – Paraguay 2-1

Lotul naţionalei Uruguayului pentru Mondialul din 2018

Antrenorul Oscar Tabarez va deplasa în Rusia următorii jucători. Portari: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco de Gama), Martin Campana (Independiente). Fundași: Diego Godin (Atletico Madrid), Sebastian Coates (Sporting Lisabona), Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Maximiliano Pereira (Porto), Gaston Silva (Independiente), Martin Caceres (Lazio Roma), Guillermo Varela (Penarol). Mijlocași: Nahitan Nandez (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Matias Vecino (Inter Milano), Federico Valverde (Deportivo La Coruna), Rodrigo Bentancur (Juventus Torino), Carlos Sanchez (Monterrey), Gaston Ramirez (Sampdoria), Nicolas Lodeiro (Seattle Sounders), Jonathan Urretaviscaya (Pachuca), Giorgian De Arrascaeta (Cruzeiro), Diego Laxalt (Genoa), Cristian Rodriguez (Penarol). Atacanți: Cristhian Stuani (Girona), Edinson Cavani (PSG), Maximiliano Gomez (Celta Vigo), Luis Suarez (Barcelona).

Echipa Uruguayului
Uruguay s-a calificat la Campionatul Mondial

Vedetele naţionalei Uruguayului

Luis Suarez şi Edinson Cavani sunt starurile sud-americanilor. Suarez face trio în atacul Barcelonei cu Messi şi Coutinho, în timp ce Cavani rupe plase porţilor în Ligue 1, în tricoul lui PSG. Suarez a marcat 50 de goluri în 97 de partide pentru Uruguay şi este cotat la 85 de milioane de euro, în timp ce Cavani a punctat de 40 de ori în 100 de meciuri şi este cotat la 60 de milioane de euro.

Luis Suarez
Luis Suarez este omul numărul 1 în naţionala Uruguayului
Edinson Cavani
Edinson Cavani

Selecţionerul Uruguayului

Antrenorul Oscar Tabarez, poreclit “El Maestro”, este în funcţie din 2006. A mai antrenat naţionala între 1988 şi 1990 şi a trecut şi pe la Milan, Cagliari şi Boca Juniors. A câştigat Copa Libertadores (1987) şi Cupa Intercontinentală (1987) cu Penarol, titlul (1992) şi Supercupa (1992) în Argentina cu Boca Juniors şi Copa America (2011) cu Uruguay. A fost numit antrenorul anului în America de Sud în 2010 şi 2011 şi cel mai bun antrenor de echipă naţională în 2011.

Oscar Tabarez
Oscar Tabarez

Obiectivele naţionalei Uruguayului la Campionatul Mondial din 2018

Sud-americanii sunt favoriţi în Grupa A, însă Rusia este ţara gazdă şi le-ar putea face probleme în încercarea de a ajunge cât mai departe în faţa propriilor fani. Nici egiptenii nu sunt de ignorat. Mohamed Salah este omul pe care aceştia se bazează la Campionatul Mondial.

O fană din Uruguay îşi încurajează favoriţii
O fană din Uruguay îşi încurajează favoriţii

Palmaresul naţionalei Uruguayului la Campionatul Mondial

Uruguay a câştigat de 2 ori Campionatul Mondial de Fotbal, inclusiv prima ediţie din 1930, când a fost ţară gazdă. Atunci a învins Argentina cu 4-2 în finală. Cel de-al doilea titlu a fost câştigat în Brazilia, în 1950. Au trecut chiar de brazilieni, scor 2-1.

Fanii din Uruguay îi transmit un mesaj lui Suarez
Fanii din Uruguay îi transmit un mesaj lui Suarez

Ce cote are Uruguay la pariuri

Uruguay a primit cota 2.10 că va termina Grupa A pe primul loc la Campionatul Mondial din Rusia şi 25.00 că va ridica trofeul. Favorită este Brazilia (5.00).