News

VIDEO. Final de ERĂ! Usain Bolt, al 3-lea în ULTIMA CURSĂ din carieră

UPDATE / Surpriză uriaşă în finala Campionatului Mondial de Atletism de la Londra. Usain Bolt a ratat medalia de aur la ultima finală a carierei la proba de 100 de metri. După un start slab,...
06.08.2017 | 00:30

UPDATE / Surpriză uriaşă în finala Campionatului Mondial de Atletism de la Londra. Usain Bolt a ratat medalia de aur la ultima finală a carierei la proba de 100 de metri. După un start slab, atletul jamaican a obţinut doar medalia de bronz fiind învins de Justin Gatlin şi Christian Coleman. Gatlin a obţinut un timp de 9 secunde şi 92 de sutimi, altetul american obţinând medalia de aur. Coleman a alergat în 9 secunde şi 94 de sutimi, în timp ce Bolt a obţinut doar 9 secunde şi 95 de sutimi.

“Sunt dezamăgit, e normal. Am încercat să revin în cursă după un start mai slab, dar competitorii mei au fost mai buni azi. Am dat tot ce am avut mai bun, dar ei au fost mai puternici în finală”, a declarat Usain Bolt la finalul cursei. Imediat după ce a aflat că a câştigat medalia de aur, Justin Gatlin a îngenuncheat în faţa atletului jamaican.usain bolt 2

Usain Bolt retragere. Sfarsitul unei ere in lumea atletismului1

UPDATE / Usain Bolt s-a calificat în finala probei de 100 de metri de la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra. Atletul jamaican s-a calificat pe locul 2 în cea de-a treia sesiune a semifinalelor. Sportivul de 30 de ani a obţinut un timp de 9 secunde şi 98 de sutimi, în timp ce Christian Coleman a alergat în 9 secunde şi 97 de sutimi.

Finala probei de 100 de metri are loc sâmbătă seară, de la ora 23:45, Usain Bolt urmând să se lupte pentru medalia de aur cu Christian Coleman (SUA), Yohan Blake (Jamaica), Reece Prescod (Marea Britanie), Akani Simbine (Africa de Sud), Justin Gatlin (SUA), Jimmy Vicaut (Franţa) şi Su Bingtian (China).

Usain Bolt retragere. Sâmbătă seară, fanii atletismului au şansa să-l vadă pentru ultima dată concurând la proba de 100 de metri pe Usain Bolt. Atletul jamaican şi-a anunţat retragerea după terminarea Campionatului Mondial de la Londra. Sportivul de 30 de ani a anunţat că la această ediţie va participa doar la probele de 100 de metri şi ştafetă 4×100 de metri.

Usain Bolt a obţinut vineri calificarea în semifinalele probei de 100 de metri, jamaicanul obţinând al 8-lea timp (10,07). În semifinale, atletul de 30 de ani va concura împotriva lui Christian Coleman din Statele Unite ale Americii, unul dintre cei mai în formă atleţi din 2017. Cel mai bun timp al americanului în 2017 a fost de 9 secunde şi 82 de sutimi, în timp ce Bolt a alergat în acest sezon 9 secunde şi 95 de sutimi.

Usain Bolt retragere. Jamaicanul s-a declarat dezamăgit după sesiunea din calificările pentru semifinale, Usain Bolt plângându-se block-starturi. “Cred că acestea sunt cele mai proaste block-starturi pe care le-am întâlnit vreodată. Pur şi simplu nu am putut lua un start cursiv. Trebuie să găsesc o soluţie, să rezolv asta. Nu pot continua aşa. M-am împiedicat la părăsirea block-starurilor”, a declarat multiplul campion olimpic pentru BBC.

Usain Bolt este deţinătorul recordului la proba de 100 de metri, jamaicanul obţinând 9 secunde şi 58 de sutimi la ediţia Campionatelor Mondiale din 2009 de la Berlin. Semifinalele sunt programate să aibă loc sâmbătă, de la ora 21:05, în timp ce finala va avea loc în aceeaşi zi, de la ora 23:45. Atletul jamaican a obţinut, de-a lungul timpului, 11 medalii de aur şi 2 argint la Campionatele Mondiale de Atletism.

8 medalii de aur a cucerit Usain Bolt la Jocurile Olimpice

Tags: