News

USR critică guvernul după noua lege a pensiilor și cere desființarea pensiilor speciale!

08.07.2019 | 17:10
USR critică guvernul după noua lege a pensiilor și cere desființarea pensiilor speciale!
USR a vorbit despre legea pensiilor și cere ca pensiile speciale să fie desființate *foto: facebook

USR a vorbit despre noua lege a pensiilor care a fost promulgată luni de președintele Klaus Iohannis. Partidul condus de Dan Barna scrie că guvernul care urmează va trebui să găsească peste 172 de miliarde de lei pentru a face față povarei care va fi pusă pe buget de către noua lege a pensiei. De asemenea, USR a arătat și faptul că guvernul condus de Viorica Dăncilă nu a făcut nimic în ceea ce privește pensiile speciale.

USR, despre noua lege a pensiilor

Partidul de opoziție a avut o postare imediat după ce legea pensiilor a intrat în vigoare: „Noua lege a pensiilor a fost promulgată astăzi de președintele Iohannis. Pentru a acoperi pensiile în următorii 4 ani, așa cum vor fi ele recalculate și majorate de noua lege, Guvernul, indiferent de coloratura lui politică, va trebui să găsească 172,55 miliarde de lei.

Adică, de peste patru ori bugetul cumulat al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Sau de peste cinci ori bugetul actual al Ministerului Educației Naționale. Sau de aproape 15 ori bugetul actual al Ministerului Transporturilor”, sunt calculele pe care le-au făcut cei de la USR.

USR a vorbit despre legea pensiilor și cere ca pensiile speciale să fie desființate
USR a vorbit despre legea pensiilor și cere ca pensiile speciale să fie desființate *foto: a1.ro

USR cere ca pensiile speciale să fie desființate!

Partidul de opoziție a scris despre faptul că pensiile normale nu pot crește dacă nu sunt eliminate și pensiile speciale: Este imposibil să ai un asemenea impact bugetar și să păstrezi pensiile speciale, ba chiar să le și înmulțești, prin ordonanță de urgență, așa cum a făcut Guvernul Dăncilă doar pentru a-i satisface pe baronii locali PSD.

Este imposibil să pretinzi că reformezi sistemul de pensii și că elimini inechitățile din sistem, așa cum au făcut PSD și ALDE, și să păstrezi pensiile speciale. Altfel, noua lege este doar o farsă de prost gust, orchestrată de coaliția PSD-ALDE doar pentru a atrage voturile pensionarilor. USR nu se opune măririi pensiilor, dar crede că majorările trebuie făcute cu responsabilitate bugetar-fiscală. Acum, mai mult ca oricând, trebuie desființate pensiile speciale!”, se mai arată în comunicatul USR.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri