News

Uzina Dacia face reduceri de personal. Angajații care pleacă de bunăvoie vor beneficia de prime

Dacia Pitești a anunțat că va acorda prime salariaților care vor cere încetarea contractului de muncă, nivelul primelor variind în funcție de vechimea în muncă.
11.06.2022 | 17:40
Uzina Dacia face reduceri de personal Angajatii care pleaca de bunavoie vor beneficia de prime
Uzina Dacia dă prime angajaților care pleacă de bunăvoie/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Uzina Dacia a anunțat că salariații care doresc de bunăvoie, încetarea contractului de muncă, vor primii prime în funcție de anii de vechime în muncă.

Prime pentru angajații Dacia de până la 130.000 de lei

Grupul Renault le-a transmis angajaților săi de la uzina Dacia Pitești că va oferi prime pentru plecările voluntare din companie începând cu data de 1 iulie, existând și „recomandări” să plece unor categorii de angajați, potrivit unui comunicat al Renault, publicat de Jurnalul de Argeș:

ADVERTISEMENT

Valoarea primei va fi în funcție de vechimea în muncă a salariaților în societățile Grupului Renault România:
-până la 2 ani vechime, 16.000 de lei net;
-între 2 și 4 ani vechime, 40.000 de lei net;
-între 4 și 8 ani vechime, 70.000 de lei net;
-între 8 și 12 ani vechime, 85.000 de lei net;
-între 12 și 16 ani vechime, 105.000 de lei net;
-peste 16 ani vechime, 130.000 de lei net”.

Odată cu plata drepturilor salariale aferente lunii iunie, angajații vor primi salariații vor primi și plata zilelor de concediu de odihnă.

ADVERTISEMENT

Cei care vor decide să plece de bunăvoie din companie până la finele acestui  an, vor beneficia și de o reducere la cumpărarea unui autovehicul Dacia, Renault sau Nissan.

Recomandăm luarea în considerare a oportunității oferite de acest program de plecări voluntare în special:

ADVERTISEMENT

-salariaților din perimetrele unde au loc automatizări, robotizări, digitalizări, reduceri/incetări de activitate, finalizari de proiecte, modificări ale structurilor organizatorice care au că și consecință suprimări de posturi și/sau ajustarea echipelor;
-salariaților cu recomandări medicale stabilite în Fișa de aptitudini medicale, intrucât trecerea în alte posturi de lucru se poate face doar în limita disponibilităților acestora”, mai precizează compania.

Lider de sindicat: „Uzina Dacia nu se vinde”

Într-un interviu acordat joi pentru Jurnalul de Argeș, liderul sindicatului de la Dacia, Viorel Ungureanu, dădea asigurări că Renault nu intenționează să vândă fabrica de la Pitești.

ADVERTISEMENT

Nu se închide și nici nu se vinde uzina. E vorba despre o dezvoltare pe două entități vizavi de mașinile electrice și de mașinile termice. Uzina Dacia nu se vinde. Putem să-i spunem mai mult un parteneriat de asociere și cu alți acționari. Iar momentan doar se ia în considerare, nu e o decizie finală. Se întâmplă această asociere pentru ca Dacia să se dezvolte mai mult pe viitor. Nu se ia în calcul ca Renault să renunțe la Dacia de la Mioveni și la marca Dacia sau să fie vreo desprindere din cadrul grupului”, spunea Ungureanu.

ADVERTISEMENT